Potes enlaires. Així va quedar Masquefa dissabte després de la visita del transgressor Rei Carnestoltes. El municipi va viure el Carnaval més participat dels últims anys. Ni tan sols la pluja, que va fer acte de presència a estones, va deslluir una rua en què van prendre part fins a 22 comparses, 14 vehicles o carrosses i més de 560 persones inscrites, tot un rècord.
 
Nombrosos vilatans i vilatanes van sortir al carrer en la gran festa de Carnaval per acompanyar la rua. Van veure desfilar originals comparses, des d’un gran circ, amb domadors i faquirs inclosos, fins a un futbolí humà o desenes de venecians i venecianes lluint espectaculars màscares. A la desfilada tampoc no hi va faltar una divertida adaptació del flautista de Hamelin i els seus ratolins, els viquings, els cavernícoles. També s’hi va poder veure la Blancaneus, i Floquets de Neu, o un grup de peluts hippies, entre molts d’altres.
 
Carnestoltes-Obama
Masquefa va rebre aquest any un Carnestoltes amb moltes similituds al president del Estats Units, Barack Obama. Mudat amb smoking i lluint uns espectaculars rínxols de color negre, Carnestoltes va mirar de fer el seu pregó, però va ser constantment interromput pel seu seguici, els quals van reclamar a l’alcalde esperats equipaments com la nova piscina coberta, el camp de futbol, el CAP o l’institut. L’àcid espectacle va anar a càrrec de la companyia local Teatrerus.
 
Guanyadors del concurs
El jurat d’aquest any caracteritzat per l’ocasió, estava compost per membres de la comissió permanent del Consell de Participació ciutadana, ho va tenir francament difícil per decidir els guanyadors del concurs de comparses i el de guarniment de comerços i aparadors.
 
Finalment, el primer premi de la Categoria A per a comparses de més de 10 integrants , va ser per a “Circum de Masquefa”. La comparsa va portar fins al municipi tots els personatges i ingredients d’un circ. El segon premi se’l van endur la comparsa del “El flautista de Masquelin” i els seus ratolins.
 
En la categoria B per a comparses de menys de 10 integrants, el primer premi va ser per a la comparsa “El ramat”, mentre que “www.tocatsdelclic.cat” es va endur el segon premi.
 
D’altra banda, el concurs de comerços presentava aquest any la novetat de repartir premis per dues categories, Categoria A per aparadors guarnits i Categoria B per el guarniment de tot l’establiment. En la categoria A de guarniment d’aparadors el primer premi va ser per a Mobles Masquefa, i el segon per a Cuc de seda. En categoria B per establiment guarnits, el primer premi va ser per a la Perruqueria Hortensia, i el segon per a la Perruqueria Versàtil.
 
Festa fins a la matinada
La celebració del Carnaval es va allargar fins a la matinada, primer amb una gran festa de tarda a la Rogelio Rojo i després amb el ball de disfresses de la nit, també en aquest mateix escenari.