Malgrat que el mal temps va fer la guitza, Masquefa va viure una participada Setmana Santa. La celebració -que s’havia estrenat el cap de setmana anterior, Diumenge de Rams, amb la tradicional benedicció- es va reprendre divendres passat, Divendres Sant, amb l’ofici de missa i un dels actes més multitudinaris d’aquestes festes, l’emotiva processó que organitza la Cofradía del Cristo Crucificado y Nuestra Señora de los Dolores.

Un any més els fidels van sortir al carrer per renovar la seva fe, mentre els ‘costaleros’ i ‘ nazarenos’ passejaven les imatges del Cristo Crucificado i de Nuestra Señora de los Dolores, en companyia també de la Banda de Músics de Can Parellada. La pluja va obligar a escurçar el recorregut de la processó, en què no van faltar les habituals ‘saetas’.

Dos dies després, Diumenge de Pasqua, el temps va declarar una petita treva i la Coral l’Alzinar va poder protagonitzar la tradicional cantada de caramelles pels carrers de la vila i a l’Ajuntament. Ho va fer acompanyada de la Colla de Ball de Bastons, que va mostrar algunes de les seves danses més populars.

La Setmana Santa masquefina es va tancar el Dilluns de Pasqua, de nou amb l’amenaça de pluja. Això va obligar a traslladar a la Parròquia de Sant Pere l’ofici de missa que cada any es fa al Cementiri Vell. També es va suspendre la ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Manresa, les quals es faran per la Festa Major Petita de Sant Isidre.