Tot i que el temps va amenaçar amb fer la guitza la jornada de divendres, Masquefa va poder deixar finalment els paraigües a casa i gaudir d’una participada Setmana Santa. La celebració, que havia començat el Diumenge de Rams amb la tradicional benedicció, va continuar Divendres Sant amb l’ofici de missa, al qual van assistir nombrosos veïns.

Després va tenir lloc l’emotiva processó de la Cofradía del Cristo Crucificado y Nuestra Señora de los Dolores. La pluja, que havia caigut amb certa insistència fins poc abans, va parar just a temps perquè els fidels poguessin sortir al carrer a renovar la seva fe. Els ‘nazarenos’ i els ‘costaleros’ de la Cofradía van passejar pels carrers encapçalats per les imatges del Cristo Crucificado i de Nuestra Señora de los Dolores i acompanyats de la Banda de Músics de Can Parellada.

Dos dies després, Diumenge de Pasqua, ja sota un sol de justícia, la Coral l’Alzinar va oferir la seva tradicional cantada de caramelles pels carrers de la vila i a l’Ajuntament. La coral va estar acompanyada de la Colla de Ball de Bastons, que va oferir algunes de les seves danses tradicionals.

La celebració de la Setmana Santa a Masquefa es va tancar el Dilluns de Pasqua amb l’aplec al Cementiri Vell. També sota l’escalfor del sol, els masquefins van omplir l’ermita per assistir a l’ofici de missa i posteriorment van gaudir d’una ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Manresa.