El circ i la seva màgia seran aquest any protagonistes destacats dels actes organitzats per l’Ajuntament de Masquefa i les entitats per a les festes de Nadal, les quals inclouran també les tradicionals celebracions del concert de Sant Esteve, la festa de Cap d’Any o la cavalcada dels Reis Mags d’Orient, entre d’altres.

L’agenda festiva s’estrenarà el 22 de desembre amb un caga tió organitzat per l’Associació de Comerciants i Serveis amb la col·laboració de l’Ajuntament. El caga tió es farà a les 5 de la tarda al poliesportiu.

Així mateix, el 26 de desembre, diada de Sant Esteve, la parròquia de Sant Pere acollirà el tradicional concert de Nadal a càrrec de la Coral l’Alzinar; mentre que per al dia 28 l’Alzinar ha organitzat una sessió de cinema infantil. El cinema es farà a les 6 de la tarda a la Sala l’Aglà.

La gran novetat d’aquest any, una jornada sobre el món del circ organitzada per la regidoria de Cultura, arribarà el dia 30 de novembre. Des de 2/4 d’11 del matí i fins a les 2 del migdia els infants podran gaudir d’inflables i d’un taller de circ al poliesportiu, a càrrec de Tot Circ.

Aquesta companyia de Copons també representarà, a les 5 de la tarda, l’espectacle Heeyy, gratuït i adreçat a públic de totes les edats. Es tracta d’un espectacle d’equilibris sobre rodes i sobre cable, però sobretot d’un espectacle d’humor i obert a la participació dels assistents. Els dos protagonistes, el Tastacirc i el Tastet, amants dels equilibris impossibles, faran diversos números de circ en què el risc anirà cada vegada a més.

En finalitzar l’espectacle, a les 6 de la tarda, tindrà lloc l’esperada arribada del Patge Viu-Viu, qui visitarà els infants per recollir les seves cartes als Reis Mags d’Orient.

Cap d’Any i Reis

D’altra banda, els vilatans i vilatanes podran acomiadar l’any 2007 i donar la benvinguda al 2008 amb una festa de Cap d’Any a la Sala Polivalent de la Rogelio Rojo organitzada pel Club Patí Masquefa.

L’agenda festiva inclourà també, el dia 2 de gener, un conta-contes a la biblioteca. L’activitat, que es farà a les 5 de la tarda, s’adreça als nens i nenes majors de 4 anys. L’actor Albert Estrenge explicarà la peculiar història d’un arbre de Nadal molt rondinaire.

Finalment, el 5 de gener a la tarda Masquefa tornarà a viure la il·lusionant visita dels Reis Mags d’Orient. Melcior, Gaspar i Baltasar, que arribaran carregats de regals, seran rebuts a l’Ajuntament i recorreran els carrers de la vila i La Beguda acompanyats del grup de Cornetes, Tambors i Majorettes de Can Parellada.

A la Beguda, mentre els infants esperen l’arribada del Reis Mags, es farà un espectacle infantil al local social, a partir de 2/4 de 7 de la tarda.

Cartes als Reis per Internet

Aquestes festes tots els nens i nenes que ho desitgin podran enviar les seves cartes als Reis d’Orient per mitjà de la pàgina web de l’Ajuntament. Així, a www.masquefa.org hi trobaran una carta que podran omplir amb els seus desigs i fer-la arribar on line a Melcior, Gaspar i Baltasar.