El comerç va ser aquest cap de setmana l’autèntic protagonista a Masquefa. Per primera vegada l’Ajuntament va fer coincidir la celebració del Mercat Medieval, una iniciativa que des de la primera edició s’ha mostrat capaç d’atraure nombrosos visitants de dins i fora del municipi, amb Les Botigues al Carrer, la proposta que permet als comerciants i les empreses masquefines treure la paradeta a l’exterior per captar clients. I la suma va ser tot un èxit. Per un doble motiu. Hi van passar més persones que en anys anteriors. l el poder d’atracció del Mercat Medieval va acabar beneficiant les Botigues al Carrer.

Tant dissabte com diumenge el jardí del CTC –on es concentraven les 22 parades dels artesans del mercat- i l’avinguda Catalunya –que reunia els 12 comerços locals- van ser un no parar de gent. Hi van passar visitants de Masquefa però també de localitats veïnes com Piera, Sant Esteve Sesrovires, Sant Sadurní d’Anoia o Martorell. Molts d’ells no es van poder resistir a les temptadores ofertes d’uns i altres, i van acabar rascant-se la cartera. Això sí, ho van fer a gust.

I és que en les parades hi van trobar gairebé de tot. Al Mercat Medieval hi van poder comprar tot tipus de productes artesanals d’alimentació, com ara formatges, embotits, coques i pa, així com dolces llaminadures, articles de perfumeria i bijuteria, roba i complements i antiguitats, entre altres. Per la seva banda, els comerços participants a les Botigues al Carrer -4 dissabte i 12 diumenge- van oferir-los atractius articles i serveis del sector de l’estètica, la imatge personal, la mecànica, la bijuteria, la moda, la restauració, la roba esportiva, la salut, l’alimentació i fins i tot l’arquitectura.

L’èxit d’aquesta fórmula comercial no podria explicar-se sense uns altres dos ingredients: els espectacles que van recrear el context històric medieval i van transportar Masquefa en el túnel del temps, i les activitats que es van organitzar per als més petits. I és que les princeses i els cavallers van tornar dissabte a la nostra vila per protagonitzar dos contacontes per als més menuts. Els infants també van poder aprendre, en dos ecotallers, a construir inofensives espases i escuts o a fer-se les pilotes de malabars pròpies dels saltimbanquis de l’època, tot amb material sostenible.

En canvi, diumenge van ser la música en directe, els joglars, els malabaristes i fins i tot un geperut els qui van animar el Mercat Medieval, que també va acollir una animació itinerant de globoflèxia i una demostració de balls orientals i tribals. A més, tant dissabte com diumenge els infants van saltar de valent en l’inflable instal·lat a l’avinguda Catalunya.

El Mercat Medieval, que arribava a la tercera edició ja plenament consolidat, i les Botigues al Carrer, que van celebrar la seva sisena edició amb la satisfacció d’atraure cada any una àmplia representació del comerç local, van permetre a grans i petits gaudir de dos dies on es van combinar les passejades, la diversió i les compres.

L’Ajuntament agraeix també la participació de les puntaires de Masquefa, que van instal·lar-se al Mercat Medieval per demostrar com es practica aquesta laboriosa art, així com la col·laboració de Protecció Civil en la vigilància nocturna.

Tómbola solidària
El cap de setmana va tenir també el seu vessant solidari. Els voluntaris de Protecció Civil van aprofitar l’ocasió per a continuar amb la seva campanya de recollida de joguines i d’aliments per a les famílies amb més necessitats. Al jardí del CTC van organitzar una tómbola on es van poder comprar a preus simbòlics les joguines de segona mà i en bon estat que han aconseguit recollir fins al moment gràcies a les donacions dels masquefins. Amb els diners obtinguts en la tómbola es compraran joguines noves que es faran arribar a les famílies amb menys recursos perquè aquestes festes de Nadal cap infant no es quedi sense la màgia de rebre un regal. Tant dissabte com diumenge els voluntaris de Protecció Civil també van continuar recollint joguines noves i aliments en la caravana que van situar a l’avinguda Catalunya.

La campanya continuarà els dissabte 17 i 24 de novembre, i 1 de desembre. Aleshores la caravana solidària es posarà a l’entrada de Can Parellada per recollir les joguines noves i els aliments que aportin els masquefins. Hi serà de les 10 del matí a les 3 de la tarda. A més Protecció Civil ha posat en marxa un servei de recollida a domicili per a les persones que no puguin desplaçar-se fins als punts de recollida. Només han de trucar al 670 060 718 o escriure un correu electrònic a info@pcmasquefa.cat, i els passaran a buscar les joguines i els aliments.