L’alcalde Xavier Boquete va traslladar a la presidenta del ens l’estat d’execució de la coberta de la piscina municipal del camp de futbol, el projecte d’annexió de La Beguda Alta a Masquefa i la construcció de la passarel·la que connectarà Can Quiseró i El Maset, en una trobada oficial que també va servir per posar de manifest el clima d’entesa i cooperació entre ambdues institucions.

Divendres 16 de març, Masquefa va rebre la visita de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, en el marc de la ronda de contactes que Conesa va dur a terme al llarg de la jornada per conèixer de primera mà els projectes de present i futur, els reptes i les necessitats dels municipis anoiencs.

La trobada va començar a la Sala de Plens de l’Ajuntament, on l’alcalde Xavier Boquete i altres membres del consistori van rebre oficialment la presidenta i van participar d’una reunió de treball on es van posar sobre la taula diverses qüestions que impliquen directament el municipi. Així, el batlle masquefí va traslladar a Mercè Conesa la ferma voluntat de l’equip de govern de garantir als veïns de La Beguda Alta tots aquells serveis bàsics que passin a prestar-se des del consistori en cas que es faci efectiva l’annexió d’aquest nucli a Masquefa. En aquest sentit, Boquete va recordar que “prop d’un miler de veïns de La Beguda Alta fa massa temps que pateixen seriosos problemes administratius i de prestació de serveis bàsics que cal que siguin solucionats sense més dilació per garantir el benestar de totes les persones i el futur del poble”.

Durant la trobada a l’Ajuntament, Xavier Boquete també va fer arribar a la presidenta de la Diputació de Barcelona l’estat del projecte de construcció de la futura passarel·la que enllaçarà Can Quiseró i El Maset i que permetrà a la ciutadania creuar de forma segura, òptima, adaptada, i de punta a punta el municipi sense necessitat de transitar per la carretera. El pla compta amb el suport directe de la Diputació, encarregada de la redacció de l’avantprojecte i l’estudi previ. En paraules de l’alcalde masquefí, aquesta actuació “permetrà donar un pas endavant molt important en l’objectiu de fer de Masquefa un pobles més cohesionat i vertebrat”.

La recepció a la Sala de Plens va concloure amb la signatura de la presidenta al llibre d’honor de l’Ajuntament i el lliurament a Mercè Conesa d’una placa en record de la seva visita. I tot seguit, la comitiva va realitzar una visita institucional a la piscina municipal del camp de futbol i a les instal·lacions del Futbol Club Masquefa per comprovar in-situ l’estat de les obres de construcció de la coberta –iniciades recentment- i conèixer tots els detalls d’aquest projecte que és previst que culmini a finals d’aquest 2018.

Mercè Conesa es va acomiadar de Masquefa passades les 10 del matí tot agraint la invitació de l’Ajuntament i la seva hospitalitat i assegurant que “ha estat un honor visitar Masquefa en un moment clau de l’organització territorial del municipi. Des de la Diputació ens comprometem a seguir col·laborant amb l’Ajuntament per garantir l’equitat de serveis a tota la ciutadania, assegurar l’excel·lència de la població, la preservació de l’entorn i el dinamisme econòmic que fan del municipi la porta d’entrada a l’Anoia”.