Més de 500 persones van participar diumenge en la festa i la jornada de portes obertes que es va fer a la nova escola Francesc Mata i Sanghés de La Beguda. Els 75 alumnes del centre van començar l’endemà, dilluns, les classes en aquestes noves instal·lacions, les quals permeten als professors i escolars disposar d’un nou i modern espai adequat a les necessitats de l’activitat educativa.

Diumenge, nombrosos alumnes, familiars i docents, així com exalumnes, exprofessors i veïns i veïnes del poble van voler visitar i conèixer les dependències de la nova escola. L’acte va començar amb una trobada, a l’escola antiga, de tots els assistents, els quals van desfilar en cercavila fins al nou centre, acompanyats de la Colla de Geganters i Grallers i Els Bastoners de La Beguda. Un cop a l’escola nova, i després d’una ballada dels gegants i d’una exhibició dels bastoners, els assistents van poder fer un recorregut pel nou centre educatiu.

Una escola d’una línia

La nova escola Francesc Mata i Sanghés, d’una línia educativa, s’estructura en planta baixa i planta primera. A la planta baixa hi ha la biblioteca, el menjador i la cuina, una sala per als professors, tres aules per als alumnes de P3, P4 i P5, una aula de psicomotricitat, la secretaria, la consergeria i diversos despatxos, com ara el de direcció, el del cap d’estudis, el de l’AMPA i el dedicat a tutoria d’educació infantil, entre d’altres.

La planta primera disposa de 6 aules -una per a cada curs de primària-, una aula de plàstica, una d’informàtica i una altra de música. També s’hi han habilitat unes altres dues aules per a desdoblament. A més, el nou centre té una pista poliesportiva a l’aire lliure i una sala dedicada a usos múltiples, com ara gimnàs o sala d’actes, entre d’altres.