L’Ajuntament de Masquefa trasllada un missatge de tranquil·litat a tots els veïns del poble i de plena confiança en la gestió del sistema sanitari públic. En cas de qualsevol dubte, cal trucar al 061 Salut Respon o consultar el web Canal Salut: canalsalut.gencat.cat. El consistori, a més, comparteix l’entrevista realitzada per Ràdio Masquefa a Cèlia Cols Segarra, metgessa de família i directora de l’EAP Martorell Rural, on informa del protocol d’actuació i comparteix mesures de prevenció. Podeu escoltar l’entrevista clicant aquest enllaç.

Per prevenir el virus, el Departament de Salut recorda les mesures preventives d’higiene genèriques a seguir de protecció individual enfront de malalties respiratòries:

. Renteu-vos les mans freqüentment (amb aigua i sabó o solucions alcohòliques 70%), especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.

. Tapeu-vos la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i renteu-vos les mans de seguida.

. Eviteu el contacte proper (almenys una distància de dos metres) amb persones que pateixen infeccions respiratòries agudes i presenten tos, esternuts o expectoracions, i no hi compartiu les pertinences personals.

. Eviteu compartir menjar i estris (coberts, gots, tovallons, mocadors, etc.) i altres objectes sense netejar-los degudament.

Per un altre costat, l’Ajuntament subratlla que el Departament de Salut informa de la situació als consistoris constantment. Per aquest motiu, es recomana seguir els consells del #canalSalut, el canal oficial d’informació. Per a més detalls, podeu consultar aquest enllaç.