Les graderies del nou camp de futbol de Masquefa es van omplir de gom a gom diumenge a la tarda. S’hi va reunir la nombrosa família futbolística masquefina, i també altres vilatans, per gaudir de la festa d’inauguració del nou camp de gespa artificial i els vestidors.

La inauguració la va presidir la vicepresidenta del Govern de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega, qui va estar acompanyada de l’alcalde, Xavier Boquete, el delegat territorial del Govern de la Generalitat Salvador Jorba, i les autoritats locals i comarcals. També van ser-hi els representants dels clubs de futbol de la vila.

La festa va començar amb la presentació, un a un, de tots els equips dels clubs de futbol: l’Escola de Futbol Base de Masquefa, el Club Virolai Centre Esportiu de Masquefa i el Futbol Club de Masquefa. Els gairebé 300 esportistes que els integren van saltar a la gespa per a saludar als nombrosos afeccionats que els esperaven. Després, els més menuts de cada club van lliurar a la vicepresidenta Ortega un ram de flors en agraïment per la seva visita a la vila.

L’alcalde, Xavier Boquete, va destacar que amb el nou camp de futbol i els vestidors els clubs de Masquefa guanyen un “equipament de qualitat” per als entrenaments i la disputa de competicions. També va subratllar que les noves instal•lacions acullen regularment l’activitat de quasi 300 esportistes, fet que demostra la vitalitat de l’esport masquefí.

L’alcalde va recordar que l’equipament és fruït d’una important inversió que no ha comportat cap esforç econòmic a l’Ajuntament, ja que tant el nou camp de futbol de gespa artificial com els nous vestidors s’han finançat íntegrament amb ajuts que s’han aconseguit del govern de Madrid.

Per la seva banda, la vicepresidenta del Govern de la Generalitat va animar els masquefins a gaudir de les noves instal•lacions. Joana Ortega va recordar “la importància que tenen els valors que fomenta l’esport, com ara el treball en equip, l’esforç o la solidaritat”, valors que, en la seva opinió, “són també claus en la construcció, dia a dia, de Catalunya”.

La festa va cloure amb una visita de tots els presents a les noves instal•lacions i un berenar. En la visita a les dependències esportives també es van poder veure exposades algunes imatges del projecte que té l’Ajuntament per reconvertir l’antic camp de futbol de terra en un nou equipament esportiu amb tres pistes de tennis, cinc de pàdel i una nova pista poliesportiva a l’aire lliure.

El nou camp de futbol de gespa artificial, en funcionament des de fa uns mesos, ha dotat als clubs de Masquefa d’unes instal•lacions de primer nivell.

L’actuació s’ha completat recentment amb la construcció d’uns nous vestidors, un edifici de dues plantes i gairebé 1.200 metres quadrats que disposa de dos vestidors de grup de 55 m2 cadascun, 2 vestidors també de grup de 40 m2, 3 vestidors per als àrbitres i tècnics de 12 m2, serveis, infermeria i magatzem.