Els joves de Masquefa ja tenen Casal. L’equipament ha obert portes el dimarts 22 de març per esdevenir el punt de trobada, civisme, oci i formació de joves i adolescents. Tres dies abans, el dissabte 19, una multitudinària jornada de portes obertes, diversos tallers i una sorpresa servien per inaugurar-lo.

"És casa vostra"

“Espero que el gaudiu perquè és casa vostra”. Amb aquestes paraules l’alcalde, Xavier Boquete, convidada els joves a fer-se seu el nou Casal pocs minuts abans que una riuada de gent de totes les edats el trepitgés per primera vegada.

L’alcalde recordava també que el Casal és una peça més en el gran engranatge de serveis a les persones en què s’està convertint l’emblemàtica Fàbrica Rogelio Rojo, que ja acull la Sala Polivalent, el CTC i la nova Biblioteca.

El Casal de Joves permetrà ampliar l’oferta de serveis i activitats adreçades als joves, i oferir-los una programació àmplia, estable i diversificada. És, en definitiva, “una aposta important de l’Ajuntament que entén que els joves són un prioritat i que cal ajudar-los a expressar-se”, tal i com afirmava durant la inauguració el Cap de l’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona, Bartolomé Agudo.

El director general de Joventut de la Generalitat, Toni Reig, subratllava que l’equipament “neix d’una demanda dels mateixos joves” i que “s’ha fet en diàleg amb ells”, ja que han contribuït a definir-ne els usos i la gestió mitjançant un procés participatiu.

Espectacular flash mob

Després dels parlaments, l’eixordadora sirena de la Rojo reclamava l’atenció de la multitud que s’aplegava al pati. I arribava la sorpresa: de cop i volta una persona es feia espai entre la multitud i començava a ballar a un ritme frenètic: saltant, brincant. De seguida se n’hi afegia una altra. I una més.. .I així fins que el pati va semblar tremolar sota els peus d’un nombrós grup de ballarins i ballarines de l’Escola de Dansa Noemí Rubira.

Portes obertes

La ‘flash mob’ deixava pas al moment més esperat. Per fi el Casal obria les seves portes de bat a bat i engolia una riuada de joves encuriosits, però també d’infants, adults i gent gran. A l’interior, dues estrambòtiques ballarines del Raconet Artístic i un pintoresc caricaturista els donaven la benvinguda. Completaven la festa uns tallers de grafits, trenes, xapes, tatuatges i maquillatge.

Un espai polivalent
El nou Casal de Joves destaca per la seva funcionalitat i per la polivalència dels seus espais. Disposa de gairebé 300 metres quadrats, distribuïts en planta baixa i un altell. A la planta baixa hi ha una gran sala polivalent que pot acollir diverses activitats, un espai destinat a taller, una altra sala, les noves dependències del Punt d’Informació Juvenil i un magatzem. A l’altell s’hi troben tres despatxos i una sala polivalent més petita.

El Casal s’ha finançat íntegrament amb subvencions que l’Ajuntament ha aconseguit d’altres administracions: 300.000 euros del govern de Madrid, 89.000 euros de la Diputació i 8.500 euros de la Generalitat. L’Ajuntament no ha hagut de fer cap aportació.