El dissabte 5 de desembre es va fer a la Zona Lliure el Festival “Musica contra la SIDA”. Aquest concert, organitzat per la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de la Vila de Masquefa, es va convertir en una iniciativa doblement solidària.

 D’una banda es va commemorar el dia Mundial per la Lluita contra la SIDA (que se celebra l’1 de desembre) i es van donar a conèixer alguns consells per a la prevenció d’aquesta malaltia de transmissió sexual. També es va manifestar el suport als i les portadores del virus.

D’altra banda, en col•laboració amb l’Associació del Grup de Voluntaris de Masquefa, es va fer una recollida d’aliments per a les famílies masquefines que més ho necessiten. En lloc de pagar amb diners, els assistents al concert van portar aliments, com ara paquets d’arròs, llaunes de tonyina, pasta, llegums, i producte d’higiene personal, com ara xampú, gel de bany i pasta de dents.

El concert va començar amb el combo masquefí “In da House Crew”, un jove col•lectiu d’Mc’s que va escalfar l’ambient de la Zona Lliure a ritme de rap. Després el grup Trumpets of Falopi va fer ballar al gairebé un centenar de joves assistents al concert solidari a ritme de rumba i ska. El concert va finalitzar amb l’actuació del grup Vod-Ska, que va acabar de fer passar a tots i totes una tarda festiva i solidaria a la vegada, a ritme de rock i ska.

També es van repartir preservatius entre els i les assistents mentre cantaven un tema a favor del sexe segur.

Mentre els tres grups convidats passaven per l’escenari de la Zona Lliure, una vintena de joves voluntaris s’encarregaven de gestionar la recollida i l’emmagatzematge dels productes donats i de lliurar a tots i totes les assistents un petit regal (un preservatiu, un llacet vermell i diversos fulletons informatius).

El Centre d’Esplai Giravolt també va voler aportar el seu granet de sorra i va encarregar-se del bar del concert. Després d’haver conegut amb més profunditat tot el relacionat amb la SIDA durant els últims mesos d’esplai, els i les membres de Giravolt van aprofitar aquesta ocasió per fer una petita campanya econòmica per finançar part del cost dels campaments d’estiu. Així, el grup de joves de l’esplai van estar darrera de la barra servint als assistents al concert diferents cocktails sense alcohol, refrescos, pinxitos de caramels, bikinis i llacets de la SIDA de gominola.

La iniciativa “Música contra la SIDA” va posar novament de manifest el treball en xarxa que duu a terme des de la Regidoria de Joventut. En aquest concert solidari s’ha treballat conjuntament amb diverses entitats masquefines, com per exemple el Centre d’Esplai Giravolt i l’Associació del Grup de Voluntaris de Masquefa, així com amb diferents joves que, a títol particular, han volgut donar un cop de mà en aquesta festa solidaria.