El Rei Carnestoltes va tornar a protagonitzar, el dissabte 20 de febrer, la festa més participada a Masquefa.

Per un dia els vilatans i vilatanes van aparcar el desànim que genera la crisi i van sortir massivament al carrer per gaudir de l’alegria del Carnaval.

 Festa rècord

Des que va potenciar-se ara fa tres anys, aquesta celebració ha anat registrant unes xifres de rècord. Aquest any no ha estat una excepció i la participació ha continuat escalant, amb 19 comparses integrades per 500 persones. Aproximadament un miler de masquefins i masquefines va gaudir de la Rua.

Els canvis introduïts per l’organització, la regidoria de Joventut, en el concurs de comparses (amb noves categories de menys de 20 integrants i més de 20 integrants) va afavorir la participació. També nombrosos vilatans i vilatanes van sumar-se a títol particular a la rua per lluir les seves originals disfresses.

La desfilada, que aquest any va canviar també de lloc de sortida i de recorregut, va veure passejar personatges tan curiosos com un grup d’alienígenes, Elvis Presley i Marilin Monroe, acompanyats d’un espectacular casino de Las Vegas, o fins i tot una transgressora adaptació de La Trinca.

També van trepitjar els carrers de Masquefa una peluda comparsa de hippies caiguda dels anys 60, uns sorollosos pallassos armats amb tambors i trompetes, un grup de primitius homes i dones, o un enterrament que liquidava el temps de bonança econòmica basats en l’especulació del totxo.

Indis i vaquers no es van perdre la cita, com tampoc no ho van fer un crític grup de mims amb moltes coses ‘ a dir, un grup de col•legiales, una representació d’avatars aterrats des del planeta Pandora o una original Ruta Xacobea, entre altres.

La crisi

El Rei Carnestoltes va aparèixer aquest any a la Sala Polivalent disfressat de crisi i recordant a tothom els mals temps que passen moltes butxaques i les llargues cues que registra l’atur. La provocació, però, no va desanimar els vilatans i vilatanes.

Un grup de presoners interpretats pels actors del grup de teatre local Teatrerus també va mirar de posar aigua al vi amb les seves crítiques a les cues d’esperes per ser atesos a l’ambulatori o presentar instàncies a l’Ajuntament, l’exagerat pànic que va originar la campanya de la grip A, o els equipaments encara pendents, com ara la nova piscina. Ni tan sols això va aconseguir apagar els ànims dels nombrosos masquefins i masquefines que omplien de gom a gom la sala. A la nit una festa de disfresses va tancar la celebració.

Concursos de comerços i comparses

El primer premi per a les comparses de més de 20 integrants (categoria A) va ser per a la comparsa Tornada als 60, mentre que Valle del Omo es va endur el segon. En la categoria B (comparses de menys de 20 membres) el primer premi va ser per a la comparsa Enterrament, i el segon per als Mims amb molt a dir. Els primers classificats van ser premiats amb 300 euros, i els segons amb 200.

Pel que fa al concurs de comerços, el primer premi als aparadors guarnits va anar a mans de Mobles Masquefa, i el segon al Cuc de seda. En l’apartat de guarniment de tot l’establiment va guanyar Perruqueria Hortensia. El segon va ser per al forn de pa Mora de l’avinguda de la Línia.
L’originalitat dels aparadors, establiments i comparses va obligar el jurat, format per la Comissió Permanent del Consell de Participació i Convivència, a rumiar de valent per decidir els vencedors.