Ni el mal temps no va poder aigualir el Carnaval. Ho va intentar dissabte, fent caure sobre Masquefa una inoportuna pluja que va impedir la desfilada de la rua. Però els masquefins i masquefines no es van donar per vençuts. Hi havia ganes de gresca. I l’endemà, diumenge, el temps va premiar-los declarant una treva. Sota un sol de justícia Masquefa va tornar a viure una festa multitudinària.

Fins a 15 comparses, amb més de 400 integrants, van lluir les seves disfresses pels carrers de la vila. Ho van fer de la mà dels nombrosos vilatans i vilatanes que s’hi van voler sumar. I davant de la mirada dels curiosos que omplien els carrers. No hi van poder veure, almenys físicament, el Rei Carnestoltes, víctima encara de les conseqüències de l’aiguat del dia anterior. Però el seu esperit transgressor i esbojarrat va estar present del primer al darrer minut.

La disbauxa va ser l’element comú entre la diversitat de personatges que van desfilar per Masquefa. S’hi van poder veure des d’un grup d’homes-escombretes que netejaven els carrers fins a unes ‘barbies’ encapsades, passant per una crítica i original ‘corrida’ de toros o els valents homes i dones sortits de la pel•lícula “Brave Heart’.

També van sumar-s’hi uns estranys parents dels Mossos d’Esquadra, uns actius ‘mariachis’, una invasió de Bobs Esponja o una desafinada versió dels Bonney M. Pels carrers de Masquefa hi van passar també templaris, zombies, gitanos, personatges de terror, pallassos i fins i tot unes humanes peces de Tetris. La comparsa de la Zona Lliure (que desfilava fora de concurs) va portar fins a Masquefa el ‘glamour’ de Hollywood.

La rua va acabar a la Sala Polivalent amb l’esperat lliurament de premis i l’espectacle de pallassos de la companyia Jajaja. La mateixa sala havia estat, la nit anterior, l’escenari d’una festa de disfresses que també va destacar per l’elevada participació.

Guanyadors dels concursos de comparses i comerços
Un any més el Carnaval va voler premiar les comparses més destacades. En aquesta ocasió, i per a fer un procés més equitatiu, el jurat el van integrar un representant de cada comparsa.
En la categoria de comparses de més de 20 integrants el primer premi va ser per a ‘Masquefa Fashion’, i el segon per a ‘Brave Heart’. En la categoria de menys de 20 integrants, ‘Masquefa va frega’ es va endur el primer premi, i ‘La currida’ el segon. Els primers premis estaven dotats amb 300 euros, i els segons, amb 200.

El mateix jurat va escollir els guanyadors del concurs d’establiments. En la categoria d’aparadors guarnits el primer premi va ser per a l’establiment Art i Fils, i el segon per al Saló d’Estètica Montse Oliva. En l’apartat de guarniment de tot l’establiment, el primer premi va anar a mans de la Perruqueria Hortensia, i el segon va recaure en el forn Mora Tradició Fonera del carrer Sant Pere. Tots ells van ser obsequiats amb un carnavalesc trofeu.