Nou dones van finalitzar la setmana passada el curs d’ofimàtica organitzat pel Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Masquefa. El curs, que es va iniciar al desembre, s’ha adreçat a dones que es troben en situació d’atur amb l’objectiu de familiaritzar-les amb l’entorn de Word i Excel i proporcionar-los una formació que cada vegada és més demanada per les empreses.

A més de les sessions teòriques, que es van dur a terme al centre tecnològic Masquef@ula, les participants al curs han pogut fer vint hores de pràctiques en empreses. Aquesta iniciativa formativa s’emmarca en el programa de l’Ajuntament “Dona’t una oportunitat”, el qual duu a terme diverses accions per afavorir l’accés de les dones al món del treball.

Lliurament dels diplomes

Les participant al curs van rebre divendres passat el diploma acreditatiu de mans de l’alcalde, Xavier Boquete. Les participants són Encarna Ortíz, Sílvia Creixell, Arsenidia Oviedo, Esperanza Cervigón, Presentación López, Begoña Villalba, Matilde Monroy, M. Dolores Moya i Noemí Fernández. L’acte va comptar també amb la presència de la regidora Àngels Font, la tècnica de l’Ajuntament Carol Villanova i la professora de Masquef@ula, Yolanda Anguita.

L’alcalde va destacar l’important suport formatiu que presta Masquef@ula i va anunciar que ja han començat les obres per ampliar-lo amb la construcció d’un nou centre tecnològic. Aquest nou equipament, que també es farà a l’antiga fàbrica Rogelio Rojo, ocuparà més de 1.000 metres quadrats i disposarà de quatre aules de formació, vuit despatxos per a teletreballadors, emprenedors, empreses i entitats, i un cybercafè amb connexió wi-fi a Internet, entre d’altres serveis.