La Fundació Catalana de l’Esplai ha lliurat al CTC dues tauletes per tal de contribuir a una formació més completa dels joves amb discapacitat psíquica que formen part del projecte Aprenentatge, formació i inserció laboral. Aquest ajut s’emmarca en el projecte Red Conecta, finançat pel Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad i la companyia Microsoft.

L’Ajuntament de Masquefa té entre les seves prioritats la prestació de serveis i recursos que ajudin els joves i les persones en situació d’atur o amb dificultats a accedir al mercat laboral. És per això que des del CTC s’ha apostat des del primer dia per oferir eines i recursos informàtics aptes per a persones amb discapacitat que acostin aquest col·lectiu a les noves tecnologies i els obrin noves portes i finestres d’accés al món professional.

Dins el marc d’aquest treball en favor de les persones amb discapacitat, el CTC duu a terme, conjuntament amb la Regidoria d’Educació i la Fundació Privada Àuria, un projecte d’aprenentatge, formació i inserció laboral per a joves amb discapacitat psíquica. Un dels objectius del programa és ajudar aquestes persones, d’edats compreses entre 16 i 25 anys, a adquirir competències en matèria de TIC, tot cercant dotar-los de més eines i aptituds de cara al món laboral.

En la línia de seguir complementant i enriquint aquest programa, l’equip del CTC va demanar suport a la Fundació Catalana de l’Esplai en el marc del projecte Red Conecta, amb qui existeix un conveni de col·laboració, per tal de poder disposar de nou material i equipament. Concretament es va manifestar la necessitat de poder disposar de dues tauletes. La sol·licitud va ser valorada favorablement i el passat 2 de juny representants de la Fundació Catalana de l’Esplai van visitar Masquefa per tal de lliurar al CTC l’equipament demanat. Els visitants també van tenir l’oportunitat de conèixer els alumnes del projecte i veure in situ la metodologia de les classes.

Amb l’adquisició d’aquestes dues tauletes, el CTC espera poder potenciar la formació que es dóna als joves del programa. En paraules del propi regidor de Tecnologies de la Informació i Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Carles Mernissi, l’equip del CTC veu en la portabilitat de les tauletes la manera de "seguir utilitzant les noves tecnologies fora de les aules" i de "mantenir els joves permanentment en contacte amb les TIC, fins i tot en les activitats que  es facin fora del centre, molt necessàries també per a la formació integral d’aquestes persones".  

Des de l’Ajuntament de Masquefa es dóna les gràcies al Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad i a l’empresa Microsoft, que, com a finançadors del projecte Red Conecta de la Fundació Esplai, han fet possible l’adquisició de les dues tauletes.