El Casal de Joves ja té a punt la nova oferta de tallers per a aquest primer trimestre de l’any. La programació s’estrenarà el divendres 7 de febrer amb un taller en què aprendrem a fer sabó com es feia antigament, amb oli de cuina usat, una bona manera de reciclar-lo i donar-li un nou ús. La sessió anirà a càrrec de Soap Pin Up. Els participants han de portar de casa un recipient de plàstic per fer servir de motlle per al sabó (tupper o similar, d’1,5 quilos aproximadament), i un davantal de cuina o roba vella per no embrutar-se.

A més, els divendres 21 i 28 es farà un taller de seriografia, amb dues sessions de 4 hores cadascuna. Porta una samarreta o qualsevol altre article de roba i t’ensenyarem a customitzar-la. Et quedarà una peça ‘nova’ i personalitzada!.

Per al mes de març el Casal de Joves ha preparat una doble sessió d’amugurumi. El taller tindrà lloc els divendres 14 i 21. No te les perdis: aprendràs aquesta original tècnica que consisteix a teixir en llana diferents formes per fer figures en tres dimensions.

La programació d’aquest primer trimestre es tancarà el divendres 28 de març amb un taller en què aprendrem a decorar els populars ‘cupcakes’, tan de moda últimament.

Les inscripcions als tallers es poden fer per correu electrònic a perezgdvd@diba.cat o bé per telèfon al 93 772 85 21.

D’altra banda, el Casal també està preparant la festa de Carnaval, que es farà el dissabte 8 de març. El rei més pocasolta de tots, el Rei Carnestoltes, tornarà a ser a Masquefa i capitanejarà l’espectacular rua que omplirà els carrers de disfresses, colors, música i confeti. Estigueu atents als canals de comunicació del Casal (Facebook, Twitter i el web del Casal) i a la pàgina web municipal (www.masquefa.cat), on us anirem informant puntualment de tots els detalls del Carnaval.

Un punt de trobada per als joves
A més d’organitzar aquestes activitats, el Casal obre de dimarts a dissabte les seves portes al col·lectiu de joves. És un punt de trobada, oci, cultura i formació per a joves i adolescents, i compta amb un grup de professionals per donar-los suport.

Al Casal hi trobaràs:

● El ROJO Punt Jove o Punt d’Informació Juvenil: busquem i preparem informació de tot allò que et pugui interessar. Pots venir a fer consultes, recerca d’informació… i si vols saber tot el que passa a Masquefa… t’informem! Als joves entre 12 i 30 anys us acostem informació sobre diferents àmbits del vostre interès: estudis, feina, habitatge, viatges …També disposes d’ordinadors on pots fer les teves consultes, buscar informació, fer deures o treballs en grup.

● L’espai polivalent: és l’espai central del Casal i està equipat amb futbolins i el billar. S’hi desenvolupa gran part de l’activitat diària, i també acull periòdicament activitats culturals de petit format.

● L’Aula Taller: l’espai més creatiu, la sala on realitzem activitats artístiques, com els tallers de cuina, de ball o de manualitats. També s’hi duen a terme la majoria de xerrades.

● L’Altell: hi trobaràs taules i cadires on poder xerrar tranquil·lament o fer una partida als jocs de taula, butaques per llegir el diari, l’Enderrock o els llibres de la nostra petita biblioteca, i una tele on pots mirar les teves sèries preferides o fer una partida a la Play Station…

● Sales d’estudi: l’Altell també disposa de dues sales aïllades del soroll del Casal, ideals per a estudiar o fer deures i treballs en grup. Posem a la teva disposició taules, cadires i pissarres. Si no hi ha ningú a qui destorbis, pots fer servir les sales per a tocar la guitarra, ballar…

El Casal de Joves està obert de dimarts a divendres de 15h a 20h, i el dissabte de 17h a 20h.