Els masquefins i masquefines van donar una nova lliçó de generositat els dies 12 i 13 de desembre, implicant-se en cos i ànima amb el segon Cap de Setmana Solidari.El dissabte Masquefa va demostrar que té sang amb una elevada participació en la Segona Marató del Banc de Sang i Teixits. Diumenge, malgrat el mal temps i la crisi, la vila va aportar a la Marató de TV3 una guardiola ben plena

Gràcies a tots i totes!
Tant dissabte com diumenge vilatans i vilatanes a títol personal, entitats i associacions, comerços, empreses i personal de l’Ajuntament van desviure’s perquè totes les activitats organitzades per fomentar la participació fossin un autèntic èxit. L’equip de govern agraeix la implicació de tots i totes, sense la qual no hauria estat possible repetir per segon any l’èxit del Cap de Setmana Solidari.

187 donacions i 24 nous donants
Dissabte, amb el lema “Masquefa té sang”, fins a 205 persones van passar per la desena de lliteres habilitades a la Sala Polivalent de la Rojo, tot i que finalment van donar sang 187 vilatans i vilatanes, ja que divuit no van poder fer-ho per motius mèdics.

La segona Marató de Donació de Sang, organitzada pel Banc de Sang i Teixits, l’Ajuntament i l’Associació de Donants de Sang de l’Anoia, va fer que 24 persones que fins ara no havien donat sang es decidissin a fer aquest gest solidari, que permet augmentar les reserves en hospitals i centres mèdics.

Per fomentar la participació els organitzadors van instal•lar un servei gratuït de ludoteca i una wii. A més, es van sortejar cinc lots de productes d’ALDI Supermercats, dues entrades per al teatre, un lot de vi i un altre de cava de Castell d’Age, dos lots de vins de Can Bonastre i un lot de cava de Raventós i Rossell.

Gas a Fons va ser guardona com “L’entitat amb més sang”, ja que va ser la que va mobilitzar més donants, una quinzena.

Un pot de 3.400 euros per a TV3
L’endemà, ni la pluja ni la crisi van desanimar els masquefins i masquefines a participar en les nombroses activitats organitzades per la Marató de TV3, que recollia fons per a la lluita contra les malalties minoritàries. En total les guardioles instal•lades als comerços i a les entrades de les activitats i els diners recollits en sortejos i d’altres accions van deixar un pot de 3.400 euros.

Activitats per a tots els gustos i totes les edats
Durant aquestes 48 solidàries hores, nombrosos vilatans i vilatanes, entitats, personal de l’Ajuntament i els joves de la Zona Lliure van treballar incansablement perquè tot sortís rodó. El seu esforç va fer possible que el s masquefins i masquefines gaudissin d’actes per a tots els gustos i edats.

El dissabte hi va haver un mercat de Santa Llúcia, un joc de trivial de prevenció per a joves, una exposició sobre els drets humans, un curset de bike trial, competicions de tennis taula (que celebrava el cinquè aniversari), tir al plat i petanca, un esmorzar popular, partits de futbol i bàsquet, una ballada de gegants i una xocolatada. També es va projectar el documental “El repte: un 8.000 per a l’Anoia; Ascens a l’Himalàia” i es va gaudir d’una exhibició de danses populars. La jornada de dissabte va incloure, a més, una sessió de cinema de terror i un concert de nit. Igualment l’Associació del Grup de Voluntaris va recollir aliments per a les persones més necessitades.

Diumenge l’agenda d’activitats va ser igualment atapeïda, amb petanca, tir al plat, futbol, una exhibició de patinatge artístic, una caminada popular solidària, hoquei, l’actuació de la Banda de Tambors i Trompetes de Can Parellada i una exhibició de twirling i majorets. També es va gaudir de cinema infantil, una exhibició de les noies de Dansa Masquefa, una encesa de bengales, un ball popular i una exhibició de sevillanes. Durant tota la tarda es van vendre pastissos per recaptar fons. També Ràdio Masquefa es va sumar a la Marató de TV3 amb el sorteig d’un telèfon mòbil.