La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Masquefa engega un nou programa dels Cafès amb Història, que a més de les xerrades i conferències sobre temes d’història i el posterior debat amb els assistents, inclou també, com a novetat, l’organització de diverses sortides culturals al llarg de l’any per visitar llocs singulars. Les xerrades aniran a càrrec de professors membres de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La nova programació s’estrenarà el dissabte 22 de març, amb la sessió ‘Entre la història i el mite: què hi ha d’història i mite en l’Atlàntida, el Minotaure, la Torre de Babel…?’. Es farà a la Biblioteca a partir de les 5 de la tarda i anirà a càrrec de Felip Masó Ferrer, professor d’Història Antiga i Arqueologia i membre d’Arqueonet.

A més, el 21 d’abril (Dilluns de Pasqua) tindrà lloc la primera sortida cultural. Amb el títol ‘El castell de Masquefa’ es farà una visita al Cementiri Vell, dirigida per Andrea Velázquez, graduada en Història per la Universitat de Barcelona.

Fins a final d’any s’han programat en total quatre conferències i cinc sortides culturals. Les altres tres xerrades previstes són: ‘Agatha Cristie: una vida entre assassinats i arqueologia’ (10 de maig), ‘L’art preromànic a Catalunya’ (11 d’octubre) i ‘Mòmies: mite i realitat’ (13 de desembre). Pel que fa a les sortides culturals, se n’han organitzat a les caves Codorniu i el Museu de la Xocolata de Sant Sadurní d’Anoia (26 d’abril), a Món Sant Benet de Sant Fruitós del Bages (7 de juny), al Museu dels Traginers d’Igualada (6 de setembre) i al Born Centre Cultural de Barcelona (8 de novembre).

(Consulteu la programació)