La regidoria de Cultura, en el marc del programa Cafès amb Història, ha organitzat per al dissabte 3 d’octubre una sortida cultural a Vilafranca i a Pacs del Penedès per visitar-hi el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya (Vinseum) i les Bodegues Torres.

Totes les persones interessades tenen fins al dia 18 de setembre vinent, inclòs, per apuntar-s’hi. Les inscripcions s’han de fer a les dependències de l’Ajuntament (C/ Major, 93) de les 9 del matí a les 2 del migdia. El preu de la sortida és de 14 euros.

Vinseum és un museu en constant transformació que no ha deixat de créixer, tant en superfície com en col·leccions, des que es va fundar l’any 1935. Posseeix un fons patrimonial de valor cultural extraordinari, que abasta un ampli espectre de camps de coneixement i de suports: l’etnografia, l’arqueologia, l’art i les ciències naturals, la cultura material, llibres, documents, fotografia i arxiu musical. La seva col·lecció vitivinícola, sens dubte la més completa del país, en fa un museu temàtic de referència a Catalunya.

D’altra banda, la visita a les conegudes Bodegues Torres permet conèixer la història d’aquesta família i les seves bodegues des de l’inici i fins a l’actualitat, a més de fer un recorregut per les vinyes i la resta d’instal·lacions, descobrint els secrets millor guardats del procés d’elaboració de vi des dels seus orígens, i degustant també alguns dels reconeguts vins de la firma catalana.

La sortida al Vinseum i les Bodegues Torres complementa la xerrada que, dissabte passat, ja es va fer a la Biblioteca, també en el marc del programa Cafès amb Història. El professor, conferenciant, escriptor i investigador de les cultures del vi i la gastronomia Jesús Velacoracho va explicar als assistents els orígens del nostre vi, detallant-ne els aspectes històrics i analitzant també altres teories que se situen en el terreny de la llegenda.