Masquefa és un dels municipis de la comarca de l’Anoia on el Consell Comarcal durà a terme una original i innovadora campanya per promoure la recollida selectiva del vidre, el paper i el cartró, i els envasos.
 
Aquesta actuació, que es farà en trenta municipis, pretén sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de separar aquests residus i informar-los dels grans beneficis que la recollida selectiva comporta per al medi ambient i la societat. L’objectiu és incrementar la participació ciutadana en la recollida selectiva dels envasos i millorar-la reduint la quantitat d’impropis.
 
Espectacles al carrer i repartiment de bosses
La campanya preveu diverses accions. D’una banda, el repartiment en els trenta municipis de 5.000 packs de tres bosses dissenyades específicament per a la recollida del vidre, el paper i el cartró, i els envasos. Cadascuna de les bosses s’identifica amb un color propi (verd, groc i blau), els mateixos dels diferents contenidors on s’han d’abocar aquests residus.
 
D’altra banda, s’han previst diverses representacions escèniques a càrrec d’un grup d’actors en els municipis de més població, entre aquests Masquefa. Els espectacles al carrer es duran a terme en originals escenaris amb plafons on es podran llegir diversos missatges que incentivaran a la separació selectiva dels residus domèstics. Un cop acabat l’espectacle els mateixos actors repartiran els packs de bosses entre els ciutadans i ciutadanes, així com material divulgatiu. També s’instal·laran diversos punts de lliurament de bosses a tots els municipis.
 
A Masquefa es faran dues representacions el 4 d’abril (a la plaça de l’Estació), el 18 d’abril (a la plaça de l’Estació i el Recinte Rogelio Rojo), el 9 de maig (a la plaça de l’Estació) i el 16 de maig (al Recinte Rogelio Rojo). Els espectacles es faran per sorpresa i tindran lloc al matí.
 
La campanya, que tindrà una durada d’aproximadament dos mesos, compta amb el suport de Sistemes Integrats de Gestió (SIG) Ecoembes i Ecovidrio que són els ens encarregats de finançar les operacions de recollida i reciclatge.
 
Les accions es duran a terme a Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí, Òdena, Capellades, Piera, Masquefa, el Bruc, els Hostalets de Pierola, La Torre de Claramunt, Vallbona d’Anoia, Cabrera d’Igualada, Sant Martí de Tous, Argençola, Bellprat, Calonge de Segarra, Carme, Castellfollit, Castellolí, Copons, Jorba, la Llacuna, Montmaneu, Orpí, els Prats de Rei, Pujalt, Rubió, Sant Martí Sesgueioles, Sant Pere Sallavinera, Santa Maria de Miralles i Veciana.