Divendres i dissabte passat es va portar a terme el Kap de Setmana Jove. Aquesta va ser la tercera edició, i la més multitudinària, des que un grup de joves de la vila van decidir tornar a engegar el que, anys enrere, havia estat una de les festivitats joves més importants de la comarca.

Les activitats van començar divendres amb una xerrada sobre l’actualitat del sistema educatiu públic, a càrrec del sindicat d’estudiants SEPC. Tot seguit es va fer el sopar popular. Més de 50 persones es van aplegar al Passatge dels Bastoners per sopar a la fresca. El plat principal, paella de verdures, elaborat pels membres del KSJ. Un espectacle de monòlegs, a càrrec d’Elias Puente, va donar la nota d’humor a la sobretaula.

Dissabte, va ser el dia ‘gros’ del KSJ. Des de les 5 de la tarda les activitats musicals i esportives van tornar a fer ple. La batalla de ‘galls’, amb gairebé 50 participants, va omplir de rimes improvisades la plaça. Els dos finalistes (Xinako i Reuto) es van endur com a premi la gravació d’un tema a La Bodega Studio -un estudi de gravació especialitzat en hip hop-, i el guanyador, que va ser en Xinako, després d’una final molt emotiva, també es va emportar una entrada doble pel concert que el raper Kase O farà a l’octubre a Barcelona.

Paral·lelament a les batalles es va celebrar un torneig de Game of S.K.A.T.E., patrocinat per Identity Skateshop & Tattoo. El Passatge dels Bastoners es va omplir de patinadors que van oferir al nombrós públic un gran espectacle de salts i cabrioles.

En caure la nit, el foc i els diables van ‘cremar’ Masquefa. La colla de diables Pixafocs i Cagaspurnes va omplir els carrers de la vila de tradició i cultura popular, amb un correfoc des de La Fàbrica Rogelio Rojo fins a la Plaça de l’Estació.

Per tancar el KSJ d’enguany, els grups Timón i Rumba, i Alquadrat, van fer ballar des del més jove fins al més gran fins entrada la matinada a cop de rumba i fusió.

El Kap de Setmana Jove va tornar a demostrar que tots aquests mesos de feina, reunions d’organització i coordinació han valgut la pena. En primer lloc, per veure com un grup de joves heterogeni és capaç d’organitzar-se i treballar plegats per a un fi comú. D’altra banda, veure la Plaça de l’Estació plena de gom a gom durant tot el cap de setmana no té preu …

Un any més, els organitzadors volen donar les gràcies a tothom que, d’una manera o altra, ha participat del KSJ. A tots el patrocinadors (l’Alzinar, Autoescola Masquefa, Condis Cal Salvador, 7 Dies, l’Estanc, Gamper Sport, el Racó de la Lluna, Gym Bonavista, Identity Skateshop, Bodega Studio), als artistes que han passat pels escenaris durant tot el cap de setmana, a tots els voluntaris i voluntàries per la feina ben feta, per la implicació i per fer-se seu el projecte, i per últim, però no per això menys important, a totes aquelles persones que es van apropar en algun moment a la plaça per gaudir del KSJ i creure, també, que una altra forma d’oci és possible i que la festa, la cultura i el civisme poden anar de la mà.