La presentació d’una biografia del Mestre Mata serà l’acte central del programa organitzat a Masquefa amb motiu de la celebració de Sant Jordi. Titulada “Josep Mata i Balart, música i ceramista”, la biografia és obra del masquefi Jordi Tomàs i Elías i l’ha editat l’Ajuntament de Masquefa.

El llibre es presentarà el 20 d’abril, a les 6 de la tarda, a la Sala Polivalent de la Rogelio Rojo. L’edició d’aquesta biografia vol ser un reconeixement a la tasca de Josep Mata, conegut popularment com el Mestre Mata i destacada figura de l’activitat cultural de Masquefa.

La publicació explica la formació i activitat musical del Mestre Mata per tota la comarca de l’Anoia i arreu de Catalunya com a instrumentista de piano i director d’orquestres i corals, entre aquestes la Coral Alzinar.

L’edició del llibre, del qual se’n faran 1.500 exemplars, compta també amb el suport de l’Ajuntament de Piera (localitat natal de Mata) i de Caixa de Sabadell.

La presentació anirà a càrrec de Jaume Nonell, escriptor, estudiós i promotor de la música de cobla, i s’acompanyarà d’una actuació de la Coral L’Alzinar, amb direcció del mateix Josep Mata, qui també tocarà el piano. A més hi intervindran el clarinetista Albert Tomàs i el pianista Àlvar Jaime.

Contacontes i sardanes

D’altra banda, també el dia 20 d’abril, a la 1 del migdia, es farà una ballada de sardanes amb la Cobla Rambles i una xocolatada, a la Plaça de l’Estació. Aquest acte l’organitza L’Alzinar.

Així mateix, per al dijous 24 d’abril, a 2/4 de 6 de la tarda, l’Ajuntament ha organitzat el contacontes “La llar de la lluna” i el taller “La llegenda de Sant Jordi”, que es faran a la Biblioteca i aniran a càrrec d’Anna García.

Com és tradicional, la Diada de Sant Jordi (23 d’abril), Masquefa tornarà a omplir-se de parades de llibres i roses.