La Regidoria de Promoció del Territori de l’Ajuntament proposa quatre propostes per a sortir de casa i descobrir el municipi durant aquests dies festius.

Si vius o tens relació amb Masquefa, ets una persona privilegiada. El territori t’ofereix propostes per tal que gaudeixis de l’entorn natural, el patrimoni cultural o la gastronomia. Tant al nucli, com als barris i als camps i boscos, tens experiències per descobrir fent sortides personals o en família.

A Masquefa t’oferim la possibilitat de fer Slow Tourism, tot gaudint dels recursos culturals i naturals al teu aire, de manera sostenible i amb total seguretat. Des de la Regidoria de Promoció del Territori et proposem els següents plans per descansar i omplir el teu esperit:

Pla 1: visita el CRARC

El Centre de Recuperació d’Amfibis i  Rèptils de Catalunya (CRARC) és una visita obligatòria per a tots els vilatans i totes les persones que s’apropen a Masquefa. Des dels més petits fins al més grans podran conèixer la fauna i flora del nostre territori, observant diferents espècies al centre. També descobrireu la importància de respectar tots els animals així com el nostre entorn natural més proper. Els masquefins tenen l’entrada gratuïta al centre.

Després pots dinar a qualsevol dels restaurants i bars de Masquefa. Tenim una gastronomia diversa, de qualitat i adaptada a totes les butxaques.

Pla 2: descobreix el patrimoni arquitectònic reflex de la història de Masquefa

Fent una petita excursió a peu o amb bicicleta pel nostre entorn natural podeu arribar a l’Església de Sant Pere i la Santa Creu. Església romànica construïda entre els segles XII i XIII, és un clar exemple de la transició del romànic al gòtic, coneguda popularment com a Cementiri Vell, constitueix un punt de referència històric i popular, a més de ser el primer edifici documentat de la història de Masquefa.

Si el que t’agrada és l’arquitectura modernista i noucentista, i comprendre així com Masquefa es va industrialitzar, fes un recorregut amb un mirada diferent pels carrers Serralet, Sant Pere, Major o algunes masies de Masquefa. Trobaràs algunes cases particulars amb detalls molt especials. Apropa’t a l’església de Sant Pere o La Fàbrica Rogelio Rojo i veuràs què tenen en comú.

Pots anar fins al barri de Can Parellada i passar per la porta del mas que dona nom al barri. Un exemple d’arquitectura racional i noucentista rural més que interessant.

Al poble de La Beguda Alta no et perdis el Casal de can Simó. Un exemple de casa pairal que domina l’urbanisme i l’arquitectura. Un conjunt especial. Assenta’t al seu davant i observa amb deteniment.

Si vols picar alguna cosa, pots aturar-te a qualsevol cafeteria, bar o restaurant dels que et trobaràs. Bon servei i descans garantits.

Pla 3: els Miradors de Montserrat

Masquefa té, sense dubte, les millors vistes a Montserrat. Aprofita i recorre totes les formes de veure la muntanya màgica des del nostre territori.

Camina, corre o ves amb bicicleta pel camí que l’Ajuntament va construir en paral·lel a la carretera que uneix can Massana i can Bonastre. El camí té una longitud de 2,5 quilòmetres i compta entre les seves característiques amb un mirador senyalitzat que indica els diversos cims del massís de Montserrat i ofereix una vista directa d’aquest icònic emplaçament natural.

Puja al Parc del Turó del Met, el mirador 360º de Masquefa (el punt més alt entre Masquefa i Montserrat). Des d’aquí pots observar tot el municipi de Masquefa a vista d’ocell. Si mires cap al nord podràs veure, d’una manera diferent, la muntanya de Montserrat. També podràs reflexionar sobre l’impacte que l’abocador de Can Mata genera al territori, i la importància de reduir els residus que generem.

Des del conegut El Turó, al darrera del CRARC, tens un mirador a Montserrat genial. Des d’aquest punt pots veure tot l’skyline de Masquefa per tu. No te’l perdis!

Des de Can Quiseró també tens unes vistes espectaculars de Montserrat. Pots arribar caminant o en bicicleta a través de Can Valls, el Maset i la passera que connecta amb Can Quiseró. Un trajecte segur i apte per tothom. Et proposem aquesta ruta de wikiloc.

Pla 4: ruta per la Font del Violí

Fes una immersió pels boscos i les rieres de Masquefa. No es pot entendre Masquefa sense les seves rieres i la flora i fauna existent. Agafa les xiruques, un entrepà, la cantimplora i arriba fins a la Font del Violí tot fent una immersió per la Riera de Masquefa.

És fàcil arribar-hi. Baixa fins a les Moreres (camí a la dreta del cementiri) i segueix la riera. No té pèrdua, i el màxim perill és que et mullis els peus. Pots fer-ho caminant i fins i tot en bicicleta. Apte per totes les edats. El premi és arribar fins la Font del Violí, on el raig d’aigua fresca mai para de brollar.

Et proposem aquesta ruta de wikiloc. Descobriràs la Riera de Masquefa, camps de vinyes espectaculars i el bosc mediterrani que ens envolta.

Menja i compra a Masquefa

Si vens de visita, o bé estàs aquí durant els dies de Setmana Santa, et convidem a gaudir dels serveis i comerços del municipi. Tota la informació sobre botigues, restauració i serveis la tens a la pàgina web de Masquefa Comerç. Endinsa’t i troba el que busques!