Tot i l’intens fred, nombrosos infants i els seus familiars van assistir, diumenge al matí, a l’estrena del nou Parc dels Tres Porquets a la Beguda Alta, al Parc de la Figuera. L’acte va comptar amb la presència de la reconeguda il·lustradora Pilarín Bayés, qui ha col·laborat amb l’empresa Happyludic en la creació d’aquest parc basat en el conte popular dels Tres Porquets, el primer que s’inaugura a tot Catalunya. Anteriorment ja van crear unes altres dues zones lúdiques infantils inspirades en el Patufet i la Caputxeta Vermella, les quals Masquefa ja va estrenar fa uns mesos. Actualment se’n poden veure en una seixantena de municipis.

L’estrena va començar amb la narració del conte dels Tres Porquets a càrrec del director de Ràdio Masquefa, Dario Muhi. Després, els infants, que van ser obsequiats amb una titella amb forma de porquet, també es van poder fer una fotografia de família amb la ninotaire, abans d’entrar a jugar al nou parc infantil i posar a prova el mobiliari lúdic. Durant tot el matí, Pilarín Bayés no va parar de signar autògrafs, acompanyats de dibuixos, a tots els infants que se li van apropar amb exemplars d’alguns dels llibres que ha il·lustrat.

En la seva intervenció, la ninotaire va destacar la importància de crear noves zones de joc per als infants, i va subratllar especialment el fet que aquests parcs temàtics “contribueixen a donar-los a conèixer els nostres contes populars, i les tradicions i la cultura del nostre país”. L’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, va emmarcar l’estrena d’aquesta nova àrea infantil en el pla que està duent a terme l’Ajuntament per millorar i crear nous parcs públics al municipi, i va agrair la col·laboració econòmica de la Diputació. 

La creació d’aquest nou Parc dels Tres Porquets a La Beguda és una iniciativa de La Mancomunitat de La Beguda Alta, finançada amb una subvenció de la Diputació de Barcelona.

El Parc dels Tres Porquets incorpora com a novetat un codi QR mitjançant el qual els nens i els pares es poden descarregar el conte amb els dibuixos de la Pilarín Bayés per llegir-lo i pintar-lo. A diferència dels parcs del Patufet i la Caputxeta Vermella, aquesta àrea de joc va adreçada a una franja d’edat de nens més grans, de 6 a 12 anys.

El parc està format per un panell on s’explica el conte amb il·lustracions i un multijoc amb les tres casetes dels germans porquets, un pont, un rocòdrom, dos tobogans, una barra de bombers i diferents accessos entre les cases, il·lustrats tots ells amb els dibuixos de Pilarín Bayés.