La directora de l’escola Font del Roure, Teresa Alcántara, i el cap d’estudis del centre, Xavier Solé, el passat onze de febrer van realitzar una presentació, en el marc de les XIV Jornades d’experiències d’aplicació de Pedagogia Sistemàtica. La xerrada va tenir lloc a la Sala d’actes de l’edifici del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona, davant de més de 200 assistents i amb la participació de Mercè Travesset Vilaginés, Codirectora i docent del Postgrau d’Educació Sistèmica Multidimensional a la UAB. Es van mostrar tres experiències, entre elles la de Font del Roure, de com algunes escoles estan optant per canviar els seus projectes educatius inspirats en la pedagogia sistèmica i en altres mirades que completen aquesta tendència per humanitzar l’Educació.

La directora, Teresa Alcántara, va presentar el projecte global de l’escola, enllaçant els tres eixos: famílies, alumnes i mestres. L’escola situa les famílies com la part del sistema que ocupa el primer lloc i ofereix dinàmiques per consolidar el sentiment de pertinença, la força i el vincle del sistema.

El cap d’estudis, Xavier Solé, va presentar “Harmonies de colors, com sono i vibro en el món. Una escola de dansa”. L’experiència recull diferents propostes d’aplicació a l’aula a través del repte, l’experimentació, la ciència i l’art, per a la construcció de l’aprenentatge i el coneixement. L’objectiu és endinsar-se en un procés creatiu i artístic que permeti avançar cap a l’autoconeixement de les persones.

Podeu trobar tota la informació sobre aquesta experiència, aquí.