La Biblioteca Municipal de Masquefa acollirà el dissabte 23 de febrer, a les 6 de la tarda, la presentació del llibre ‘Retrobar l’ànima’, de l’escriptor, traductor i professor masquefí Esteve Miralles, un acte organitzat i presentat per l’Alzinar Societat Recreativa i Cultural.

Aquest llibre va ser el guanyador del Premi Marià Vayreda de prosa narrativa en la festa dels Premis Ciutat d’Olot del 2012. Miralles es va imposar al centenar d’originals que van participar en el concurs i va ser guardonat amb una aportació econòmica i amb la publicació de l’obra a càrrec de l’editorial Empúries.

La presentació literària comptarà amb la presència del mateix autor masquefí, i altres reconegudes figures com l’escriptor Josep M. Benet i Jornet, el professor Enric Gallén i la psicòloga Maria Martínez Vendrell,

‘Retrobar l’ànima’ és un dietari narratiu, una mena de novel·la sense ficció, que Miralles va escriure en primera instància entre els mesos d’agost de 2009 i 2010. Segons que explica el mateix escriptor al seu bloc, “l’objectiu inicial, un objectiu imprecís, exploratori, era posar en marxa un diàleg íntim que no havia d’estendre’s més enllà d’un any ni més enllà de les pàgines del quadern en què escrivia”. D’entrada Miralles no el va imaginar com un llibre publicable: feia quasi dotze anys que s’havia allunyat de la creació literària, amb alguna excepció. La seva quimera era retrobar l’ànima: “no tenia gens clar si és que hi ha alguna cosa que puguem anomenar amb aquesta paraula, o si és que retrobar-la (quan sents que l’has perdut) és possible”, afirma.

El dietari es va convertir en el relat d’un any de vida, sobretot amb un viatge llarg a la Toscana i una escapada a les Canàries, amb algunes vivències inesperades. A més de les pàgines pròpies d’un dietari, amb entrades datades, el volum conté un aplec de 101 aforismes sobre l’ànima.

Esteve Miralles, autor també de la novel·la ‘Núvol com’ (Proa, 2001), que li va valer el Premi Fundació Enciclopèdia Catalana, ha traduït obres de Molière, Shakespeare, Camus o Pinter per a l’escena, i ha estat membre del consell artístic del Teatre Nacional de Catalunya.