La sala de plens de l’Ajuntament de Masquefa va acollir el 25 de gener la primera sessió de benvinguda als nous vilatans i vilatanes. A l’acte, al qual es va convidar tot els veïns i veïnes que van empadronar-se a Masquefa durant l’any 2008, van assistir-hi una trentena de persones.
 
Aquesta iniciativa, emmarcada en el Pla d’acollida del municipi i promoguda conjuntament amb el Pla de Ciutadania i Immigració del Consell Comarcal de l’Anoia, tenia com a objectiu donar la benvinguda als nous vilatans i vilatanes i, a la vegada, informar-los de quin són els serveis i recursos que hi ha al municipi i com funcionen.
 
La sessió la van dirigir la regidora de Serveis Socials, M. Àngels Font, i l’agent d’acollida del municipi i la tècnica de polítiques migratòries del Consell Comarcal. L’acte va  permetre als assistents conèixer el funcionament dels diversos serveis que l’Ajuntament i d’altres administracions posen a la seva disposició en àmbits com la sanitat, l’educació, la formació, el transport, l’esport o el lleure, entre d’altres.
 
El circuit d’acollida
També se’ls va explicar el funcionament del circuit d’acollida, un procés formatiu que consta de quatre sessions sobre coneixement de l’entorn, de dues hores de durada cadascuna, així com un mòdul de català inicial de 20 hores.
 
En les sessions de coneixement de l’entorn es proporciona als assistents informació sobre la situació geogràfica, política i econòmica del municipi, els sistemes sanitari i educatiu, la cultura popular, la inserció laboral i la llei d’estrangeria. En el curs de català les persones nouvingudes aprenen nocions per desenvolupar-se en aquesta llengua. En acabar els dos mòduls es lliura un diploma acreditatiu que permet, en el cas que es necessiti, obtenir un informe d’arrelament social favorable.