Sense pràcticament temps de recuperar-se de la gran festa de la Ciutat Gegantera del 9 i 10 de juny, la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa va fer aquest dissabte, dia 16, la primera sortida institucional amb els gegants de Catalunya, el Treball i la Cultura, i els gegantons, en Pau i n’Alegria. Acompanyada dels companys de la Llacuna, la colla va ser a Olesa de Montserrat per participar en la 33a Trobada de Gegants d’aquest municipi, que coincidia amb el cinquantè aniversari dels gegants olesans: el David i l’Esther.

La colla, que va estar acompanyada de masquefins que es van desplaçar expressament fins a Olesa, va participar en les cercaviles i va fer ballar amb èxit el Treball i la Cultura el ball el Ball d’Aniversari. Aquest cop els portadors van ser Pep Jiménez i Ramon Pijoan, que prenien així el relleu a Carles Ventura i Lluís Ardèvol, que els havien fet ballar per primera vegada durant la festa de la Ciutat Gegantera a Masquefa. A Olesa els infants de la Colla de Geganters i Grallers també van fer ballar els Peuets de gegants a en Pau i n’Alegria.

En la trobada hi van participar fins a 15 colles d’arreu de Catalunya, les quals van protagonitzar diverses exhibicions, i altres grups com ara l’escolania, els tabalers i l’agrupació de sardanistes locals.

La celebració, que va atraure nombrosos ciutadans, va començar a la tarda amb la sortida dels gegants d’Olesa de l’Ajuntament i, després de diverses exhibicions de ball, sardanes, tabalades i balls de gegants, al vespre van començar les dues cercaviles que van recórrer el poble i que van acabar a la plaça de Catalunya.

Amb l’agenda plena
Ara la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa afronta una agenda plena d’activitats. Aquest mes de juliol farà dues noves sortides institucionals com a Ciutat Gegantera, el dia 7 a Montblanc, i el dia 15 a Balenyà.