La regidoria de Cultura ja ha començat a fer les primeres entrevistes a persones que van treballar a la Fàbrica Rogelio Rojo per tal de recollir els seus records, vivències i experiències i, en definitiva, la seva memòria oral. Aquestes entrevistes, de gran valor documental, s’emmarquen en el treball de camp que està duent a terme l’Ajuntament de cara al futur centre d’interpretació sobre La Fàbrica que té en projecte.

Durant les properes setmanes es realitzaran més entrevistes a extreballadors i extreballadores de La Fàbrica que ja van respondre a la crida que va fer l’Ajuntament per cercar testimonis, amb el lema ‘Jo també hi vaig treballar’. Concretament, s’entrevistarà una mostra de testimonis representativa quant a l’edat –amb diverses generacions d’extreballadors- el gènere –homes i dones-, els perfils professionals que van desenvolupar a La Fàbrica i els diferents contextos històrics.

Es tracta d’un procés viu i obert, de manera que tots els masquefins i masquefines que van treballar a la Rojo i vulguin aportar el seu testimoni poden contactar amb la regidoria de Cultura, trucant al 93 772 50 30 o enviant un e-mail a amillfi@diba.cat.

Ara fa uns mesos, durant la celebració del Dia Internacional de la Dona, ja es va organitzar una sessió especial de l’espai d’història i debat ‘Cafès amb Història’ en què es van poder recollir els enriquidors testimonis de diverses generacions d’extreballadores d’aquesta antiga fàbrica avui reconvertida en un complex municipal d’equipaments per a les persones.

El futur centre d’interpretació de la Rojo vol ser un testimoni viu del nostre passat per tal de donar-lo a conèixer a les generacions futures.