La Diputació de Barcelona ja ha redactat el projecte per solucionar la perillositat que suposa la cruïlla entre els accessos a l’escola de la Beguda Alta i a la urbanització El Turó i la carretera B-224z. El projecte preveu la construcció d’una cruïlla sobreelevada amb passos de vianants i una xarxa d’enllumenat específica. L’objectiu és garantir la seguretat dels vianants que creuen la carretera ja sigui per accedir a l’escola Francesc Mata i Sanghés o a la urbanització.

Amb aquesta actuació es pretén definir i valorar les actuacions necessàries per millorar l’actual situació de risc provocada per la inexistència d’un pas de vianants a la cruïlla entre la carretera B-224z, el carrer Jacint Verdaguer i l’accés a la urbanització del Turó.

Aquest entorn té una alta mobilitat de vianants, a causa de l’existència de l’escola i l’accés a la urbanització, fet que entra en conflicte amb el vehicle privat.

D’altra banda, el traçat de la carretera -un tram recte i amb bona visibilitat- fa que els vehicles arribin a l’encreuament amb velocitats màximes de fins a 80 km/h.

El cost del projecte és de 137.070 euros i el termini d’execució és de dos mesos.