Dilluns van arrencar les classes als centres educatius de Masquefa i La Beguda, que afronten el curs amb il·lusió i aplicant totes les mesures de seguretat per tal d’evitar rebrots i contagis de la Covid-19.

Aquest dilluns, amb l’inici del curs escolar a tot Catalunya, gairebé 1.600 alumnes han omplert les aules dels centres de Masquefa i La Beguda. Ho han fet amb molta il·lusió, però seguint de forma estricta les mesures de seguretat dictades pel Departament de Salut a fi d’evitar contagis de Covid-19.

Enguany la situació sanitària no ha permès realitzar la tradicional presentació oficial del curs, que té per objectiu donar el tret de sortida a l’any escolar, presentar el nou professorat i explicar les principals novetats de cada centre. Tot i així, l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, ha volgut donar les gràcies a tot el personal del món educatiu i desitjar un bon curs a tothom. “Serà un any lectiu diferent, exigent i dur, però no dubto que alumnes, famílies, docents i tota la comunitat educativa sumarem esforços per fer les coses bé”, ha declarat Boquete.

El curs 2020/2021 es posa en marxa a Masquefa i La Beguda amb un total de cinc centres educatius en funcionament: l’EBM La Baldufa (que va iniciar el curs el passat dia 7 de setembre), les escoles Vinyes Verdes, Font del Roure i El Turó, i l’Institut de Masquefa. A dia d’avui hi ha matriculats un total de 1.592 alumnes, però aquesta xifra podria augmentar perquè la matrícula es manté viva al llarg de tot l’any escolar. Tot seguit es desglossen les principals xifres de matriculacions segmentades per centres educatius.

 

Escola El Turó: 413 alumnes

Escola Font del Roure: 394 alumnes

Escola Vinyes Verdes: 149 alumnes (inclou 8 alumnes de P1 i P2)

Escola Bressol municipal La Baldufa: 59 alumnes

Institut de Masquefa: 490 alumnes d’ESO i 87 alumnes de Batxillerat