La Biblioteca de Masquefa continua immersa en una intensa agenda d’activitats. Després de la xerrades sobre les pors, de divendres passat, la Biblioteca acollirà aquest dijous, 19 de març, a les 6 de la tarda, una nova sessió del Club de lectura. Estarà centrada en el llibre d’Anna R. Ximenos ‘Interior blau’.

L’acte comptarà amb la presència de l’autora. ‘Interior blau’ és un conjunt de narracions protagonitzades per setze escriptores cabdals de la història de la literatura, del feminisme, de la psicoanàlisi, de la filosofia i la poesia dels segles XIX i XX: Anna Akmàtova, Jane Bowles, Marguerite Duras, Anne Sexton, Mary Wollstonecraft, Colette, Mary Shelley, Anna Freud, Dorothy Parker, Isak Dinesen, Katherine Mansfield, Carson McCullers, Marguerite Yourcenar, Virgínia Woolf, Hannah Arendt i per Linda Campbell, un personatge inventat.

Es tracta del primer llibre d’Anna R. Ximenos, publicat en castellà el 2012, i en llengua catalana el 2013. A partir d’una escletxa real en la biografia d’aquestes dones, l’escriptora construeix l’escena de cada relat amb la intenció de penetrar envers la seva psicologia i el seu univers, a través del suggeriment, i adaptant sovint el seu estil amb un bon domini de les diverses tècniques narratives.

D’altra banda, l’endemà divendres, la Biblioteca de Masquefa serà l’escenari de la presentació del llibre ‘On vas Irina’, que es farà a 2/4 de 7 de la tarda i anirà a càrrec de Rosa Maria Pasqual. L’obra recull la història d’una nena que creix en un món marcat per un accident nuclear. Per sort, ella i la seva família comptaran amb l’ajuda d’una associació que acull famílies ucraïneses a Catalunya. A través de la vida de la Irina, coneixerem de ben a prop la tragèdia de Txernòbil i les seves conseqüències. Segons diu la mateixa autora: “és una novel·la ambientada en el present, però que, fent evocacions al passat marcat per la explosió de Txernòbil, repassa tot l’escenari històric”. Assenyala que el territori està ara en guerra i, per això, pensa que és un bon moment per moure els sentiments del lector cap als drets humans. Explica que “els personatges creats són creïblement de carn i ossos”.

Ella mateixa ha conviscut durant dotze estius amb una parella de germans afectats de la zona contaminada i ha seguit els escenaris viatjant per Ucraïna, des de Kiev fins a Polònia. L’acompanyarà en la presentació el pedagog Esteve Pujol.

Sortida a Igualada per conversar amb Maria Barbal
Finalment, dimecres que ve, 25 de març, la Biblioteca de Masquefa participarà en una sortida a la Biblioteca d’Igualada, al Club del Llibre, per conversar una estona amb l’autora Maria Barbal.

Es tracta d’una trobada especialment adreçada als participants dels clubs de lectura de la comarca, però des de Masquefa s’obre el club, i pot assistir-hi tothom que estigui interessat i que vulgui intercanviar opinions amb l’autora sobre les seves obres, entre aquestes ‘Pedra de tartera’, ‘País íntim’ o ‘En la pell de l’altre’.

L’activitat és gratuïta però cal inscriure’s a la mateixa Biblioteca de Masquefa fins al 24 de març. L’autocar per anar a Igualada sortirà a les 6 de la tarda de davant de l’Ajuntament.