L’Ajuntament agraeix i posa en valor la tasca ingent i de primer nivell que està duent a terme el cos i els seus voluntaris durant la pandèmia.

Des de l’inici de la crisi sanitària de la Covid-19 els serveis d’emergència de Masquefa han intensificat la seva tasca diària de suport i col·laboració als veïns amb l’objectiu d’atendre i donar resposta a totes les seves necessitats; en especial, les dels col·lectius més vulnerables.

És el cas, per exemple, del cos de Protecció Civil, que des del passat 13 de març i fins al 19 d’abril ha realitzat al municipi més de 500 serveis relacionats amb el coronavirus; entre ells, entregues d’aliments, entregues i recollides de medicaments a les farmàcies i celebracions d’aniversaris infantils.

La majoria d’aquestes actuacions s’han dut a terme al nucli de Masquefa (329 actuacions), si bé també s’ha actuat al casc urbà (15), La Beguda Alta (17) , Can Valls (3), el polígon industrial de La Pedrosa (1), Can Parellada (33), El Maset (39), Can Quiseró (15) i fora del terme municipal (11). D’altra banda, a aquestes xifres també s’hi han de sumar els serveis d’atenció realitzats a la base de Protecció Civil.

Finalment, per al suport assistencial Protecció Civil utilitza els seus tres vehicles i disposa, a més, d’equipament i material divers i especialitzat per a dur-lo a terme.