En el marc del programa Cafès amb Història, dissabte es va fer una nova sortida cultural a les conegudes mines de Sal i l’espectacular castell de Cardona. Un total de 45 persones van participar en aquesta excursió, que va començar al matí amb una visita guiada al Parc Cultural de la Muntanya de Sal. Dividits en 2 grups, els participants van fer un passeig per les antigues instal·lacions mineres, a 86 metres de profunditat. A l’interior de les galeries de la Muntanya de Sal, obertes des de 1997, van poder veure amb tot el seu esplendor i espectacularitat els diferents plegaments i vetes del jaciment i la diversitat de minerals.

A la tarda, després de dinar i de gaudir d’una estona lliure per veure el casc urbà de Cardona, el grup de masquefins va fer una visita guiada al Castell, on va veure la torre de la Minyona (del segle XI) -de 15 metres d’alçada i 10 de diàmetre-, l’antiga presó, la casa i el pati, entre altres. El castell de Cardona és un castell d’estil romànic i gòtic situat en un turó que domina la vall salina i la del Cardener. Està considerat com una de les fortaleses medievals més important de Catalunya. Dins del conjunt també destaca l’església romànica de Sant Vicenç.

L’Antic Egipte, a la propera sessió dels Cafès amb Història
El cicle dels Cafès amb Història continuarà el proper 30 de maig. A les 6 de la tarda, el Casal d’Avis acollirà la xerrada ‘L’Antic Egipte: simbologia per al més enllà’, a càrrec de Francesc M. Lliteres, llicenciat en Història de l’Art i Màster en Història de les Religions Antigues i Modernes per la Universitat de Barcelona.