L’emissora municipal Ràdio Masquefa (91.6 FM) ha estrenat aquesta setmana la nova programació per a la temporada 2011-2012. L’emissora afronta el nou curs amb una completa i diversificada graella que manté els programes clàssics que els darrers anys han registrat més audiència, i alhora incorpora nous espais. Tot plegat amb l’objectiu d’informar, educar i entretenir l’audiència.

Ràdio on line
La novetat més destacada de la nova temporada és que Ràdio Masquefa ja es pot escoltar des de qualsevol punt del planeta, ja que des del 3 d’octubre emet per Internet. Per escoltar-la on line només cal adreçar-se a la pàgina de l’emissora (www.amasquefa.com/ radio) i clicar la pestanya de la columna de l’esquerra amb la llegenda “Ràdio on line”.

A més l’emissora ha adquirit aquest curs una unitat mòbil per emetre en directe a peu de carrer. D’aquesta manera es podran cobrir in situ alguns dels esdeveniments socials i populars que es fan a Masquefa i també retransmetre partits d’esports. Així ho va explicar el director de l’emissora, Darío Muhi, en la presentació de la nova temporada de Ràdio Masquefa, que va tenir lloc divendres a la Sala d’Actes de la Biblioteca.

L’any de la consolidació
Per a Muhi aquest és l’any “de la consolidació, l’any en què ens farem adults”, després del esforços fets les darreres temporades a l’emissora, sobretot per consolidar una graella variada i de qualitat i una plantilla estable de col·laboradors. L’emissora compta aquest nou curs amb 26 voluntaris, els quals van rebre l’agraïment del director: “són els autèntics pilars de Ràdio Masquefa”, va dir Muhi. També el regidor de Comunicacions, Carles Pérez, va sumar-se als agraïments i va recordar que l’emissor compta amb 14 col·laboradors joves.

La graella
Pel que fa a les novetats en la graella destaquen especialment quatre programes a càrrec d’alguns dels joves que l’any passat van fer el taller de ràdio. Es tracta d’espais radiofònics pensats específicament per al públic juvenil: el magazine d’actualitat “Young Wave (Ona Jove)’, l’espai ‘Ragazza’ (basat en la participació dels oients), ‘Loca People’ (que combina la música i la participació) i ‘Mai se sap’, un sorprenent i divertit programa que, tal i com indica el seu nom, reserva algunes sorpreses per al públic.

Ràdio Masquefa reforça també aquesta temporada la seva aposta pels serveis informatius, que inclouen l’informatiu setmanal ‘91.6. Notícies’, el magazine diari d’actualitat ‘L’autobús’, l’agenda ‘Què fem aquet cap de setmana’, un reportatge mensual, i la retransmissió dels plens municipals.

En l’àmbit musical destaquen espais com “Simfonia metàl•lica’ (especialitzat en rock dur), ‘Entrades exhaurides’ (amb l’emissió d’un concert setmanal de diverses èpoques i estils) i ‘El palc’ (amb emissió de sarsueles, serenates i simfonies), a més de l’emissió de sis hores diàries de música en català.

A més, la graella inclou la radionovel·la ‘Calamarman’, l’espai ‘Vivim junts’ (que fomenta la convivència entre les diferents cultures) i el programa de cuina ‘Avui què dinem’. L’actualitat esportiva també hi és present amb el programa setmanal ‘Masquefa Esports’, que recull els resultats dels diferents equips i en repassa les principals informacions amb entrevistes als representants dels clubs.