L’emissora municipal Ràdio Masquefa (91.6 FM) ja té a punt la nova temporada. Començarà dilluns vinent, 21 de setembre, i s’allargarà fins al mes de juliol, per la Festa Major. La graella i les novetats, però, ja es van poder conèixer, dijous passat, en la presentació que va tenir lloc als estudis de l’emissora i que va reunir vilatans i col·laboradors.

(Consulteu la graella)

Aquesta temporada Ràdio Masquefa vol consolidar “l’important salt qualitatiu i quantitatiu” que ha fet els darrers anys gràcies a la seva adhesió a La Xarxa -que aporta a la graella un gran nombre de programes produïts per algunes de les 200 emissores que en formen part- i també als esforços d’un nodrit grup de voluntaris que fa possible diferents espais de producció pròpia, segons que va destacar el director de l’emissora.

Dario Muhi va subratllar que, a més de poder oferir una programació àmplia, variada i de qualitat, l’adhesió de Ràdio Masquefa a La Xarxa també ha fet que “les coses que passen a Masquefa se sentin arreu de Catalunya”. I és que l’emissora aporta notícies i reportatges de temàtica local a l’espai La Tarda de La Xarxa, emès per les 200 ràdios adherides. A la vegada, l’aportació d’aquests continguts informatius generen uns recursos econòmics per a Ràdio Masquefa que contribueixen a fer-la sostenible. En aquest sentit, va agrair també la subvenció rebuda de La Xarxa per a la realització del magazine de producció pròpia ‘L’Autobús’.

Aposta per la producció pròpia
Precisament, el director va centrar la seva intervenció en els espais de producció pròpia. La dedicació de la vintena de col·laboradors que aquesta temporada tindrà l’emissora permetrà que puguem sentir fins a nou programes fets a casa, amb ‘L’Autobús’ al capdavant, un espai que, amb dues hores diàries d’emissió, “vol ser el referent informatiu dels masquefins sobre tot allò que passa a la vila”.

Altres programes de producció pròpia seran els espais musicals Sangre y Perfume, que amplia la seva durada, Bona nit senyor monstre, i 100% Reggae. En la graella també hi tornarà a ser present l’espai Puño y Gas, que ens aproparà el món de les motos GP. A més, els continguts informatius es complementaran amb l’Entrevista dels dimecres, l’informatiu setmanal 96.1 Notícies, i les retransmissions dels plens municipals.

Promocionar el comerç local
Dario Muhi també va destacar la voluntat de l’emissora d’ajudar “a promocionar el comerç de Masquefa” en aquest temps de dificultats econòmiques, “amb noves fórmules que van més enllà de la publicitat”. Una d’elles serà la seva participació i col·laboració en el concurs de producció pròpia ‘La Peixera’, una de les gran novetats de la graella. Es tractarà d’un concurs de preguntes culturals i relacionades amb Masquefa.

A més, l’emissora tornarà a organitzar, després de l’espectacular èxit de la primera edició, el Ràdio Masquefa Fashion Day, amb la desfilada de moda i complements dels comerços masquefins per recollir fons per a l’entitat sense ànim de lucre Alma, que treballa per a les persones amb discapacitat.

Connexió a la fibra òptica i emissions a peu de carrer
Tots aquests programes i iniciatives “no serien possibles sense la dedicació” dels voluntaris de l’emissora, segons que van destacar l’alcalde, Xavier Boquete, i el regidor de Comunicacions Daniel Orellana, també presents en l’acte. Després de l’estrena dels nous estudis, l’any passat, Boquete va afirmar que aquesta temporada l’Ajuntament “continuarà la seva aposta per l’emissora municipal i el servei públic que presta”, aportant recursos. Va anunciar que la ràdio es connectarà a la fibra òptica “per millorar la qualitat del servei”.

De la seva banda, Orellana va avançar novetats com ara que l’emissora emetrà en directe i des de l’exterior els grans esdeveniments que se celebren al municipi i també que s’ampliarà el senyal per garantir la cobertura a tot el terme.