Les obres d’adequació que l’Ajuntament està fent a l’antiga biblioteca –situada al carrer Crehueta, número 10- per adequar-la com la nova seu de l’emissora municipal Ràdio Masquefa i també de la Colla de Ball de Bastons encaren la recta final.

La remodelació consisteix a fer unes noves divisions internes dels espais per adequar-los a les necessitats de l’emissora i l’entitat. En concret s’hi han habilitat una redacció, un espai per a la ‘peixera’ de la ràdio, un altre per al control tècnic, un despatx i una zona polivalent que podrà acollir xerrades, trobades i altres activitats, a més de fer-hi una sala per als bastoners. En total l’edifici té una superfície útil de 105 metres quadrats.

També s’han renovat la fusteria i les instal·lacions elèctriques de l’edifici, i s’hi han fet noves instal·lacions tècniques per garantir les emissions radiofòniques.

L’actuació té un pressupost total d’11.209 euros (IVA inclòs), entre l’obra –que ha anat a càrrec de Construccions Iglesias- i les instal·lacions tècniques per a la ràdio, a càrrec de Sistemes Integrals per a la Radiodifusió.

Una vegada finalitats els treballs es procedirà al trasllat dels equipaments de l’emissora, fins ara situada al carrer Sant Antoni. En els seus antics estudis s’hi està fent un segon pis social per a famílies en situació de vulnerabilitat que es trobin en situacions d’emergència.

Ràdio Masquefa (91.6 FM) ha interromput temporalment les emissions per poder completar el trasllat. Durant aquest parèntesi també s’estan fent millores tècniques per garantir la cobertura a tot el municipi. La previsió és que torni a emetre a final de febrer. Durant aquest parèntesi, l’emissora continua garantint la cobertura informativa mitjançant la seva pàgina web (ww.radiomasquefa.com) i els perfils a les xarxes socials (Facebook i Twitter).