L’emissora municipal Ràdio Masquefa –al 91.6 del dial de la FM- reprendrà dilluns vinent, 3 de març, les emissions. Ho farà ja des dels nous estudis que l’Ajuntament ha habilitat al local de l’antiga biblioteca, al carrer Crehueta, número 10. Aquests dies l’emissora municipal ha completat el trasllat des de la seva antiga seu del carrer Sant Antoni –on l’Ajuntament està condicionant un segon pis per a emergències socials- així com les diverses millores tècniques que ha dut a terme per a ampliar la seva cobertura en el municipi.

Els nous estudis de Ràdio Masquefa disposen d’una redacció, un espai per a la ‘peixera’, un altre per al control tècnic, un despatx i una zona polivalent que podrà acollir xerrades, trobades i altres activitats obertes al públic. A més de fer-hi la nova seu de l’emissora, l’Ajuntament també ha habilitat a l’antiga biblioteca una sala per a la Colla de Ball de Bastons. En total l’edifici compta amb una superfície útil de 105 metres quadrats.

Les obres de remodelació a l’antiga biblioteca han consistit principalment en fer-hi unes noves divisions internes per adequar l’espai a les necessitats de l’emissora i l’entitat. També s’hi han fet unes noves instal·lacions tècniques per a garantir les emissions de la ràdio.

Més programes que mai
A partir de dilluns vinent, doncs, l’emissora municipal reprendrà la seva graella habitual, aquesta temporada amb més programes que mai. I és que la programació ha incorporat una trentena d’espais nous. L’adhesió de Ràdio Masquefa a la Xarxa de Comunicació Local de la Diputació de Barcelona fa possible disposar d’una àmplia i variada oferta de programes de qualitat que emeten conjuntament les més de 150 emissores locals que en formen part. A més, la ràdio ha potenciat també la programació pròpia, gràcies a la col·laboració dels voluntaris.

L’estrena dels nous estudis s’emmarca en l’aposta continuada de l’Ajuntament per potenciar la ràdio municipal i consolidar-la com un mitjà de referència al municipi. L’emissora, dirigida per Darío Muhi, ha fet els darrers anys un important salt quantitatiu i qualitatiu.