La ràpida actuació de l’Ajuntament i els cossos de seguretat va garantir la seguretat dels vilatans i vilatanes i va permetre resoldre les principals incidències ocasionades pel temporal de vent que la nit del divendres 23 de gener i tot el dissabte 24 va afectar Catalunya. Les incidències més destacades del temporal de vent van ser la caiguda d’arbres, alguns tallant vies públiques o ocasionant desperfectes en habitatges, i l’esfondrament d’alguns murs i tanques de cases. A més, la caiguda d’arbres va malmetre alguns pals de llum, fet que va afectar el servei durant algunes hores. El servei de tren també es va veure interromput. Així mateix es va haver de tallar momentànimanet la carretera de Sant Sadurní i un arbre va impactar sobre la passarel·la del tren. Amb caràcter preventiu, l’Ajuntament també va decidir suspendre tots els actes i activitats esportives previstes. Malgrat tot, a les 11 de la ni pràcticament ja s’havien resolt totes les incidències i Masquefa havia tornat a la normalitat.
 
L’Ajuntament va activar el protocol d’emergència per garantir la seguretat dels vilatans i vilatanes i coordinar tots els cossos de seguretat (Policia, Protecció Civil, brigada municipal i ADF). Des de la nit de divendres i durant tot el dissabte es va actuar en un centenar d’incidències. En el pla d’emergència hi van participar una seixantena de persones, entre Policia Local, brigada municipal, Protecció Civil, ADF, personal de l’Ajuntament i operaris d’empreses col·laboradores.
 
La Policia Local va atendre les trucades dels vilatans i vilatanes. També es van obrir les dependències de l’Ajuntament per atendre les peticions. La Policia i Protecció Civil es van desplaçar fins al lloc dels fets per valorar la gravetat de les incidències. També els serveis tècnics municipals canalitzaven les reclamacions de les persones que han patit desperfectes en els seus habitatges. El mateix dissabte la brigada municipal, Protecció Civil, l’ADF i algunes empreses que van col·laborar en l’operació ja van retirar de la via pública els arbres caiguts i d’altres elements que dificultaven o impedien el pas.
 
L’Ajuntament agraeix la col·laboració de tot el personal de l’Ajuntament que va col·laborar en el pla d’emergència, de la Policia Local, de Protecció Civil, de l’ADF i de les empreses Construccions Masquefa, Construccions Serralaya, Serveis Urbans, Transpal i Aelectrol, així com dels veïns i veïnes que van fer tot el que estava a les seves mans. El treball de tots ells va fer possible que Masquefa tornés a la normalitat en poques hores.