Dijous es va fer el lliurament dels primers Premis als millors treballs de recerca d’estudiants de batxillerat. Aquests guardons de caràcter anual –creats per l’Ajuntament i l’institut de Masquefa- volen incentivar l’esperit de recerca entre els alumnes, difondre els dos treballs que més destaquin per la seva excel·lència en cada curs acadèmic, i posar en valor la important tasca educativa que el professorat del centre desenvolupa amb els estudiants.

En aquesta primera edició han estat guardonats, entre tots els treballs de recerca presentats per la vintena d’estudiants de batxillerat de l’institut, el de Raül Navarro i Moreno i el de l’Andrea García Ramos.

Titulat ‘Compte … que ja venen’, el treball de recerca de Raül Navarro, estudiant del batxillerat humanísticosocial, gira entorn als bombardejos que va patir la ciutat de Barcelona l’any 1938, durant la Guerra Civil. A més de la part teòrica, inclou una part més pràctica amb entrevistes a un testimoni dels bombardejos i al coordinador d’un refugi antiaeri.

De la seva banda, el treball de recerca de l’Andrea García, estudiant del batxillerat cientificotecnològic, porta per títol ‘Adaptem les matèries a alumnes amb trastorns de l’espectre autista’. Es tracta d’un estudi sobre les característiques i les necessitats específiques dels alumnes amb síndromes d’autisme, sobre com els docents poden adaptar la programació didàctica, i sobre l’assessorament que es pot donar a les famílies. També incorpora entrevistes a alumnes i familiars.

Els dos guardonats van ser obsequiats amb una tauleta digital. El treball de recerca val un 10% de nota la nota de batxillerat i és la matèria, d’entre totes les que es cursen, amb la valoració més alta.

El lliurament dels premis es va fer en el marc de la festa de graduació dels alumnes de 4t d’ESO i 2n de Batxillerat de l’institut, que va tenir lloc a la Sala Polivalent de La Fàbrica Rogelio Rojo. Va reunir més de 500 persones, entre estudiants, professorat, integrants de la direcció de l’institut, famílies i representants de l’Ajuntament.

D’altra banda, cal destacar que dels 17 alumnes de batxillerat de l’institut de Masquefa que van presentar-se a la selectivitat, tots han aconseguit aprovar.