Masquefa ha fet aquest migdia cinc minuts de silenci davant de l’Ajuntament i l’edifici municipal la Torre dels Lleons per condemnar el darrer atemptat d’ETA. Ahir la banda terrorista va matar a Ignacio Uria, copropietari de l’empresa constructora Altuna y Uria, adjudicatària de les obres de la Y Ferroviaria, l’AVE basc.
 
Després dels cinc minuts de silenci, l’Ajuntament ha fet un ple extraordinari en què s’ha llegit un manifest de rebuig al terrorisme i de suport a la família del constructor assassinat.
 
El text manifesta “la solidaritat del poble de Masquefa amb la família de Ignacio Uria i amb els seus companys i amics, a la vegada que expressa “la més absoluta condemna, repulsa i indignació davant d’aquest acte ignominiós que atempta contra els més elementals drets humans”.
 
A més, la declaració institucional manifesta “la convicció de l’absolut aïllament dels violents i d’aquells que els donen suport”, i afegeix que “només amb el diàleg es pot arribar a solucionar el problema”.
 
També expressa el desig que “aquests esdeveniments constitueixin un punt d’inflexió per l’assoliment de la plena convivència democràtica al País Basc i la desaparició del fenomen terrorista”.