A partir del mes de maig els comerços i els vilatans i vilatanes podran beneficiar-se d’un nou servei, el de recollida porta a porta dels residus voluminosos. Es tracta d’una iniciativa de l’Ajuntament per fomentar l’ús de la deixalleria municipal i sensibilitzar dels avantatges que la recollida selectiva comporta per al medi ambient i la societat.
 
Empresa especialitzada
Els voluminosos els recollirà un vehicle de la Fundació Engrunes i els portarà fins a la deixalleria. Amb aquesta actuació s’evitarà que els carrers de Masquefa s’omplin de trastos vells. Engrunes és una fundació dedicada a la inserció sòciolaboral de persones en risc d’exclusió laboral i social que treballa principalment en el sectors de la construcció i el medi ambient.
 
Truqueu al 93 708 60 96
Per usar el servei només cal trucar al telèfon de la deixalleria municipal (93 708 60 96) i un responsable els comunicarà el dia que es passaran a recollir els voluminosos.
 
Residus que es recolliran
Als comerciants:
. cartró, piles, fluorescents, radiografies i oli vegetal
 
Als vilatans i vilatanes:
. mobles  i electrodomèstics
 
Indicacions per a una correcta recollida
. Per al cartró: doblegueu totes les caixes i deixeu-les en una pila. Deixeu la pila a la porta de l’establiment quan tanqueu al migdia (l’horari de recollida és de 14h a 16h).
 
. Per a l’oli vegetal: ompliu garrafes de 8 litres i truqueu a la deixalleria quan en tingueu 2 de plenes
 
. Per a les piles: aviseu a la deixalleria quan estigui el contenidor ple
 
. Per als fluorescents: truqueu quan en tingueu 30 unitats. Feu 3 paquets de 10 piles cadascun.
 
La deixalleria municipal
Al marge de la posada en marxa d’aquest nou servei de recollida porta a porta, l’Ajuntament fa una crida als vilatans i vilatanes perquè portin els residus voluminosos a la deixalleria municipal, ja que allà reben el tractament més adequat per a la seva reutilització i, si no és possible, per a la seva eliminació.
 
La deixalleria és un servei gratuït per a la recuperació, classificació, reutilització i desballestament dels següents residus:
 
. materials reutilitzables, mobles i andròmines
 
. paper i cartró
 
. fusta
 
. plàstic i bric
 
. metalls i ferralla
 
. residus tecnològics i tòners
 
. roba, calçat, matalassos de llana
 
. residus especials, piles, olis, bateries, radiografies, neveres, pneumàtics i altres residus perillosos domèstics
 
. residus orgànics: poda i oli vegetal
 
. runa i rebuig
 
La deixalleria obre els dilluns al matí (de 10h a 14h), de dimarts a divendres al matí i a la tarda (de d’11.30h a 14.30h i de 15.30h a 19.30h), i els dissabtes al matí (de 8.30h a 15.30h).