Masquefa va acollir  al  gener la segona Taula comarcal de regidors i tècnics de Joventut, convocada pel Consell Comarcal de l’Anoia. Mitjançant aquesta iniciativa es va facilitar als regidors i regidores i als tècnics i tècniques de Joventut de la comarca una visió global de la situació de les polítiques de joventut i dels recursos que les administracions supramunicipals destinen al territori.
 
Secretari de Joventut
La trobada va comptar amb la participació del Secretari de Joventut de la Generalitat, Eugeni Villalbí, qui va explicar els recursos que el Govern català destina al territori. També van ser-hi presents el nou Coordinador territorial de Joventut a Barcelona, David Ricart, l’alcalde de Masquefa i president del Consell Comarcal, Xavier Boquete, el vicepresident de Serveis Personals del Consell, Carles Casanova, el conseller de Joventut del Consell, Xavier Brugués, i el regidor de Joventut de Masquefa, Carles Ventura.
 
Més a prop del territori
El Secretari de Joventut va destacar especialment la recent incorporació del Coordinador territorial de Joventut a Barcelona, l’única demarcació que quedava pendent de cobrir. En opinió de Villalbí, amb aquesta incorporació la Generalitat “potencia la proximitat al territori i el coneixement de les seves necessitats específiques”, a la vegada que “facilita als regidors i tècnics de Joventut un interlocutor polític”.
 
Eugeni Villalbí també va informar que la partida destinada als consells comarcals per a polítiques de Joventut s’incrementarà aquest 2009 en un 10% respecte a l’any passat, i que els convenis passaran a ser biennals per facilitar la planificació dels programes i actuacions.
 
Les polítiques del Consell Comarcal
Per la seva banda, el conseller de Joventut del Consell Comarcal, Xavier Brugués, va explicar les polítiques de joventut que impulsa l’ens anoienc i els diferents recursos amb què compta. Brugués va repassar algunes de les principals actuacions dutes a terme en el marc del Pla Comarcal de Joventut del 2008, entre les quals va destacar la posada en marxa de la Borsa Jove d’Habitatge, la creació del nou portal Anoia Jove i la contractació de dos tècnics de Joventut Compartits que realitzen les seves tasques a 6 municipis de la comarca.
 
El regidor de Joventut de Masquefa, Carles Ventura, i el tècnic de Joventut, Xavi Pérez, van donar a conèixer algunes de les principals actuacions que l’Ajuntament duu a terme per als joves  en el marc del Pla Local de Joventut del municipi.
 
L’Oficina de Serveis a la Joventut de l’Anoia organitzarà periòdicament taules comarcals per fomentar el treball en xarxa i conèixer les necessitats específiques dels ajuntaments per poder-los oferir, així, els serveis que millor els donen resposta.