Un total de 2.515 veïns van exercir al municipi el seu dret a vot al llarg de la jornada. 

Diumenge 1 d’octubre, un total de 2.515 persones van exercir en els col·legis electorals de Masquefa el seu dret a vot en el Referèndum d’autodeterminació convocat per la Generalitat de Catalunya.

El ‘SÍ’ va ser l’opció més votada per part dels veïns (2.252 vots). El ‘NO’ va rebre el suport de 210 persones; mentre que es van comptar un total de 39 vots en blanc i 14 de nuls.

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, valora molt positivament la participació ciutadana i assegura que “sempre és positiu i encoratjador veure com la ciutadania respon quan és cridada a les urnes per decidir sobre el seu futur”. En aquesta línia, Boquete agraeix la tasca dels voluntaris que han “garantit la neutralitat, imparcialitat i bon desenvolupament del procés” i posa en valor la demostració de civisme, respecte i compromís amb la democràcia i les urnes exhibits durant tota la jornada electoral per part dels masquefins i entitats.

L’Ajuntament de Masquefa, finalment, lamenta i condemna de forma enèrgica la repressió i la greu vulneració dels drets civils i les llibertats patides pels catalans i catalanes durant l’exercici del seu dret a vot durant el Referèndum d’autodeterminació.