L’alcalde, regidors i tècnics municipals es reuniran el dimecres 17 de febrer, a les 6 de la tarda, a la sala de plens de l’Ajuntament, amb un grup de joves per mostrar-los el projecte del Casal de Joventut que ha redactat el Consistori.

L’Ajuntament vol donar a conèixer als i les joves els detalls del projecte, i a la vegada recollir també les seves opinions, suggeriments i aportacions.

Un equipament de qualitat

La construcció del Casal de Joventut dotarà el jovent de Masquefa d’un equipament de qualitat per a les seves activitats.

Al mateix temps, permetrà continuar rehabilitant l’emblemàtica Rogelio Rojo, declarada Bé Cultural d’Interès Local, ja que el casal es farà en una nau d’aquesta fàbrica, al costat de la biblioteca.

El nou Casal de Joventut ocuparà una superfície de gairebé 300 metres quadrats, distribuïts en planta baixa i un altell, ja que s’aprofitarà la gran alçada d’aquesta nau.

En la planta baixa disposarà d’una gran sala polivalent per a activitats diverses de 90 metres quadrats, un espai destinat a taller de 32 m2, un magatzem, una sala de 21 m2 i un espai de gairebé 25 m2 que acollirà les noves dependències del Punt d’Informació Juvenil.

Amb el nou casal es pretén ampliar l’horari d’obertura de la Zona Lliure, servei de l’Ajuntament per prevenir les conductes de risc en drogodependències adreçat als joves adolescents i oferir una programació per als joves majors de 18 anys. Aquest servei ja es troba actualment ubicat a La Fàbrica.

A l’altell s’hi faran tres despatxos d’uns 18 m2 cadascun i una sala d’ús polivalent de gairebé 45 m2.

L’Ajuntament compta amb una ajuda econòmica del govern de Madrid per a tirar endavant el nou Casal de Joventut. Es tracta dels 300.000 euros dels Pressupostos Generals de l’Estat aconseguits mitjançant una esmena del grup de CiU al Congrés.