L’alcaldia de l’Ajuntament de Masquefa serà compartida entre Roger Vázquez i Daniel Gutiérrez després del pacte signat per les seves respectives formacions polítiques.

La Sala de Plens ha acollit aquest dissabte 17 de juny la constitució del nou consistori pel mandat 2023-2027. L’acte ha començat amb la formació de la mesa d’edat i, a continuació, els regidors i regidores han promès complir fidelment les obligacions del càrrec de regidor de l’Ajuntament de Masquefa.

Tot seguit, i de forma nominal, els regidors i regidores han procedit a la votació que ha permès al candidat d’Esquerra Masquefa, Roger Vázquez Claravalls, ser escollit com a alcalde de Masquefa pel primer període del mandat 2023-2027; en una alcaldia que serà compartida a través d’un pacte de govern entre les formacions d’Esquerra Masquefa i Sumem per Masquefa.

En aquest sentit, el pacte estableix que Roger Vázquez Claravalls, cap de llista d’Esquerra Masquefa, ostentarà l’alcaldia de Masquefa des del 17 de juny de 2023 fins al 31 de desembre de 2024; mentre que Daniel Gutiérrez Espartero, cap de llista de Sumem per Masquefa, ho farà des de l’1 de gener de 2025 fins al 23 de maig de 2027.

Una vegada constituït el nou consistori, pròximament es formalitzarà el cartipàs municipal 2023-2027 amb l’assignació de les diferents regidories i tinences d’alcaldia. Sumem per Masquefa i Esquerra Masquefa treballaran amb una estructura de governança compartida que es formalitzarà amb quatre àrees de responsabilitat i 20 regidories repartides de manera equitativa entre ambdues formacions.