Des de l’Ajuntament es demana a tots els veïns extremar les precaucions, complir les restriccions establertes i evitar i erradicar qualsevol risc d’incendi.

Masquefa és un dels 279 municipis catalans que des d’aquest dimecres 11 d’agost entra al nivell 3 del Pla Alfa de protecció contra els incendis forestals a causa d’un dels episodis amb més perill d’incendi forestal dels últims anys. En concret, les temperatures extremadament altes que viurà Catalunya els propers dies conjuntament amb uns valors d’humitat relativa molt baixos, generaran un episodi de perill d’incendi forestal molt alt o extrem, un dels més elevats des de l’any 2003.

El Pla Alfa 3 és el grau més elevat d’actuació d’aquest procediment operatiu del cos dels Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya, i la seva activació comporta l’aplicació de diverses mesures al municipi fins el pròxim 17 d’agost (en cas d’allargar-se les condicions extremes de risc d’incendi, es podria prolongar):

  • Dissabte 14 i diumenge 15 d’agost totes les persones empadronades a Masquefa podran accedir gratuïtament a la piscina de l’Alzinar. En el moment d’accedir al recinte caldrà acreditar l’empadronament al municipi.
  • Estar prohibit accedir i circular pels camins públics municipals d’àrees boscoses, no permetent la circulació ni amb vehicles ni per passejar (a excepció dels serveis essencials i de prevenció i extinció d’incendis). S’assenyalarà a l’inici dels camins amb cartells informatius de tancament temporal de l’accés als mateixos).
  • Queda prohibit encendre foc en terrenys forestals o a la franja de 500 metres que els envolta. S’hi inclouen les barbacoes de les àrees d’oci.
  • Queden suspeses totes les autoritzacions excepcionals per a fer foc.
  • Queda restringida la pràctica de les activitats esportives en el medi natural.
  • La limitació de la circulació motoritzada en el medi natural d’aquests municipis. Aquesta limitació no serà d’aplicació als residents ni activitats que per la seva naturalesa resultin inajornables.
  • Queden restringides les activitats agrícoles que puguin generar risc d’incendi, així com les activitats forestals.
  • Es demana als pagesos que llaurin els camps que puguin ser susceptibles de ser espais de transmissió del foc si hi hagués un incendi.

En les properes hores i dies és possible que per part de la Generalitat es dictin altres restriccions d’activitats en el medi natural. Per tot plegat, des de l’Ajuntament es recomana als veïns extremar les precaucions i complir les mesures establertes.