Al setembre es posaran en marxa els nous cursos i tallers per a adults que organitzen l’Ajuntament i les entitats. Amb l’objectiu d’ajudar les persones a millorar les seves capacitats laborals i trobar feina, la nova programació no només manté els cursos i tallers habituals sinó que s’amplia amb d’altres iniciatives.

Guia municipal i xerrada informativa

Tota l’oferta de cursos i tallers per a adults es recollirà en una nova guia municipal que es podrà trobar, a partir de la primera setmana de setembre, a les dependències municipals. També es podrà consultar al web de l’Ajuntament (www.masquefa.cat). A més, el dia 8 de setembre es farà una xerrada informativa, a la sala d’actes del CTC, a les 10 del matí. Cal inscriure-s’hi prèviament al CTC.

Les principals novetats
Les novetats més destacades són la formació per a preparar la prova d’accés al Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS), l’augment de la formació en TIC, amb l’ampliació dels nivells, la incorporació de nous tallers de recerca de feina, especialment per a preparar oposicions, o noves xerrades informatives.

També s’han organitzat cursos de riscos laborals i d’alemany, formació que demanarà la multinacional ALDI a les persones que es presentin als processos de selecció de personal. En el cas de l’alemany, i també de l’anglès, es dona continuïtat al nivell iniciat el curs passat i, a més, s’obren nous grups de nivell inicial, tant de matí com de tarda.
 

Cursos on -line pe a persones en atur

D’altra banda, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) ofereixen més de cinquanta cursos on line adreçats preferentment a persones en atur. Les persones interessades poden fer les inscripcions i els cursos al CTC, que és Punt de Suport de la UOC.
 

A més d’aquestes novetats, es manté la formació que des de fa anys duu a terme l’Ajuntament, com ara català, neolectors, alfabetització o les proves d’accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà, entre d’altres. Destaca també l’àmplia oferta formativa que organitzen les entitats, especialment en àmbits com l’esport i l’expressió artística.