L’Ajuntament dóna les gràcies a totes les entitats i voluntaris que han fet possible, un any més, un nou èxit de la Festa Major Petita. Del 18 al 20 de maig, els carrers de la vila es van omplir de múltiples propostes encapçalades per la cultura popular i les tradicions.

Masquefa va acomiadar aquest cap de setmana una nova edició de Sant Isidre, la Festa Major Petita de Masquefa, després de tres intensos i emotius dies de festivitat que van omplir de cultura i tradició els carrers de la vila del divendres 18 al diumenge 20 de maig.

Enguany, el programa oferia als masquefins propostes de llarg recorregut com el Sopar de Faves, la Trobada de Puntaires, el correfoc dels Pixafocs i Cagaspurnes Colla de Diables de Masquefa o l’Anada d’Ofici amb el seguici de Masquefa; i activitats lúdiques, esportives i culturals per a tots els públics amb l’objectiu de commemorar la festivitat.

Un programa d’activitats ampli i variat

La Festa Major Petita ha ofert enguany als masquefins un gran ventall de propostes lúdiques i culturals com ara una exposició de puzles a càrrec de Jordi Puiggrós; espectacles d’animació i tallers infantils; disco mòbil; l’actuació de Big Dani Pérez; el torneig de petanca de Sant Isidre; una mostra i l’elecció dels guanyadors dels premis Fotoflash i FotoflashRetard; un trenet per passejar per Masquefa; ball; concerts de versions; el 2n Campionat de Copa HRD-Lions de Taekwon-do ITF; caramelles; combos a càrrec de l’Aula de Música; espectacles d’humor i màgia; el concert de Neus Mar i Imma Presas; o una exhibició de hip-hop.

Amb tot, la pluja va obligar a suspendre la cercavila amb la Colla Gegantera de Masquefa, la Colla de Ball de Bastons de Masquefa, el Drac Bufut i els Tabals de Pixafocs i Cagaspurnes Colla de Diables de Masquefa.

El Sopar de Faves arriba a la 26a edició

El tradicional Sopar de Faves, una de les propostes més icòniques de Sant Isidre i que enguany celebrava la seva 26a edició, va ser l’encarregat de donar divendres 18 de maig el tret de sortida a la Festa Major Petita del 2018.

Un any més, la proposta organitzada per la Societat Recreativa i Cultural L’Alzinar amb l’objectiu de retre homenatge al patró dels pagesos masquefins, va ser tot un èxit de participació. Com també ho va ser el lliurament de les Faves d’Argent 2018, el premi que es concedeix als veïns que han dedicat temps i esforç a millorar la qualitat cultural, social, esportiva i associativa de la vila i que enguany va anar a parar a Antoni Altés Isart i Heribert Bruguera Ferrer; a qui l’Ajuntament felicita per aquest merescut reconeixement.

La Trobada de Puntaires repeteix per Sant Isidre

La tradicional Trobada de Puntaires, que enguany ha complert la seva divuitena edició, es va celebrar aquest cap de setmana, per segon cop, coincidint amb la Festa Major Petita.

L’art de les puntes de coixí va omplir dissabte 19 de maig la Plaça Josep Maria Vila i els assistents van poder contemplar i admirar les laborioses creacions fetes durant aquesta activitat organitzada per el Grup de Puntaires de Masquefa.

Una delegació de la població italiana de Lurate Caccivio visita Masquefa

Divendres 18 de maig, primer dia de celebració de la Festa Major Petita, Masquefa va rebre una visita molt especial. Una delegació provinent de la població italiana de Lurate Caccivio, situada a la regió de la Llombardia, va viatjar fins al municipi per participar de l’arrencada de Sant Isidre i conèixer de prop la vila i els seus veïns coincidint amb una de les festivitats masquefines més importants de l’any.

La visita de la delegació de Lurate Caccivio també té com a objectiu tractar de primera mà una futura col·laboració comuna entre els dos municipis en matèria cultural, esportiva, econòmica i turística. Per tot plegat, una delegació de Masquefa es desplaçarà de l’1 al 3 de juny a Lurate Caccivio per retornar la visita i conèixer la realitat d’aquesta població italiana.