Després de la bona acollida de l’any passat, el Club Excursionista Anoia, la Penya Ciclista de Masquefa, i els Pixafocs i Cagaspurnes, la Colla de Diables de Masquefa, tornen a sumar esforços per organitzar dimarts que ve, 23 de juny, un Sant Joan sonat.

La celebració començarà a la tarda amb l’arribada a la vila de la Flama del Canigó, de la mà del Club Excursionista Anoia, amb la qual s’encendran les fogueres que s’hi organitzin. Des de fa més de seixanta anys, la nit del 22 de juny es renova el Foc a dalt del cim del Canigó. Aquest 2015, una expedició del Club Excursionista Anoia hi tornarà a ser per participar-hi i per fer possible que la Flama arribi l’endemà a Masquefa amb tots els honors.

La previsió és que, el dimarts 23, la Flama del Canigó farà entrada a la Plaça de l’Església de La Beguda Alta a 1/4 de 7 de la tarda, on serà escortada, un any més, pels integrants de la Penya Ciclista de Masquefa. A més, tothom qui vulgui podrà sumar-se a la comitiva amb la seva pròpia bicicleta.

Des de la Beguda la Flama encararà el camí fins a Masquefa, on està previst que a les 7 de la tarda arribi al solar situat en la cruïlla entre el carrer Santa Clara i l’avinguda Catalunya. Allà tindrà lloc la tradicional encesa del pebeter i la lectura del Missatge de la Flama 2015. A més, es lliurarà el Foc a tots els responsables de les fogueres que es facin aquella nit a Masquefa.

Posteriorment, a 2/4 de 10 del vespre, començarà la revetlla, amb un sopar de carmanyola en què els organitzadors regalaran coca i cava per a tothom. No hi faltaran tampoc una gran foguera i els petards. Els Pixafocs i Cagaspurnes, Colla de Diables de Masquefa, faran també una cremada i tabalada. El sopar l’amenitzaran la música folk-popular i les cançons de taverna de l’Amadeu Rosell & Tururut Bonaigua.

Revetlla a la petanca
D’altra banda, també el Club Petanca Masquefa organitzarà una revetlla popular oberta a tothom. A partir de 2/4 de 10 de la nit, a les instal·lacions del club, es farà un sopar a base de pica pica, entremesos ibèrics, pa amb tomàquet, coca i cava. Els tiquets, que tenen un preu de 12 euros, es poden comprar fins aquest dissabte, dia 20, a les instal·lacions de la petanca, de les 6 de la tarda a les 9 del vespre. Després hi haurà ball amb un DJ. També s’acordonarà una zona perquè grans i petits puguin llançar petards.

ARRIBADA DE LA FLAMA I REVETLLA A L’AVINGUDA CATALUNYA

Dilluns 22 de juny
A les 08h
Sortida de l’expedició ‘Masquefa al Canigó 2015’ del local del Club Excursionista Anoia
A les 00h
Acte de regeneració de La Flama al cim del Canigó

Dimarts 23 de juny
A les 18.15h
Arribada de La Flama a la plaça de l’Església de La Beguda Alta
Tothom que ho desitgi i porti bicicleta podrà acompanyar la Flama fins a Masquefa

A les 19h
Arribada de la Flama del Canigó a Masquefa
(a la cruïlla del carrer Santa Clara i l’avinguda Catalunya)
La portaran el Club Excursionista Anoia i la Penya Ciclista de Masquefa

Seguidament
Encesa del pebeter i lectura del missatge de la Flama 2015
Lliurament de la Flama als organitzadors de fogueres i col·laboradors

(La Flama la podrà recollir tothom que ho desitgi i porti un estri adequat per dur-la)

A les 21.30h
Sopar de carmanyola amb coca i cava per a tothom
Amenitzat amb música folk-popular i cançons de taverna de mar i muntanya. amb l’Amadeu Rosell & Tururut Bonaigua
Tabalada i cremada dels Pixafocs i Cagaspurnes, Colla de Diables de Masquefa

A la cruïlla del carrer Santa Clara i l’avinguda Catalunya
(Organitzen: Pixafocs i Cagaspurnes, Colla de Diables de Masquefa, Club Excursionista Anoia i Penya Ciclista de Masquefa)

REVETLLA A LA PETANCA

Dimarts 23 de juny
A les 21.30h
Sopar popular
Ball amb disco mòbil